Veritulppaa sairastavan maajoukkuesentterin kova ratkaisu – lääkitys tauolle ja Superfinaalin pelaamaan

Kuva: Jussi Ojala

Kuva: Jussi Ojala
Kuva: Jussi Ojala

Maajoukkuesentteri Oscar Hänninen puhuu hiljaa, mutta vastailee kysymyksiin asiallisesti. Takana on juuri hävitty miesten Salibandyliigan Superfinaali. Pettymys on kova, mutta takaraivossa jyskyttää vielä tärkeämpi ja kovempi taistelu.

Hänninen on ollut sivussa liigapeleistä käytännössä joulusta lähtien. Hän kuitenkin pelasi yllättäen Superfinaalissa. Loukkaantumisten ja vaivojen laadusta ei huipputason joukkueurheilussa yleensä puhuta – ei puhuttu Hännisenkään tapauksessa.

Superfinaalin jälkeen Hänninen kuitenkin kertoi tarinansa Pääkallo.fi:lle. Syy pelitaukoon on pysäyttävä.

– Pitkä matka ollut itselläkin tällä kaudella. Ollut tässä kaikenlaisia vaikeuksia. En ole ihan terve vieläkään. Pystyin pelata tämän pelin, koska lääkitys on pienellä tauolla. Se jatkuu heti tästä, kun saan vain lääkkeen huuleen, Hänninen kertoi ja jatkoi:

– On ollut veritulppa pohkeesssa ja reidessä. Joulusta asti olen syönyt verenohennuslääkettä. Sen takia en pystynyt pelaamaan. Neljään kuukauteen en ole yhtään pelannut, joten onhan se selvää, että tänään tuntui kuin olisi sementtiä jaloissa. Kiva, että pääsin tänään kuitenkin mukaan.

Reilut 10 000 ihmistä Hartwall Arenalla näki, kun Classic oli Superfinaalissa Oilersia parempi lukemin 8–2.

31-vuotias samettikäsi lupasi, että peliura jatkuu ensi kaudella – jos vain ukko saadaan täysin terveeksi.

– Kyllä, pelataan ensi kaudella. Paska maku jäisi, jos tähän lopettaisi pelit. Jos ihan huonosti käy, niin tämä vaiva voi estää pelaamisen, mutta elän siinä uskossa olen, että tästä toivutaan, Hänninen vakuutti.

3 comments

  1. Tsemppiä! Seuraan läheltä urheilijaa joka sairastaa. Se on henkisesti kova paikka. Toivon sinulle kaikkea hyvää ja toivottavasti olet ensi kaudella mukana.

  2. Ahtiainen kertoi ennen finaalia että loukkaantuneet ja sairaat ei finaalissa pelaa, vähän on ristiriidassa hännisen pelaaminen siihen verrattuna. Pelaamattomuus paistoi ja mies oli varjo entisestään. Toivotaan että mies toipuu ja pääsee takaisin tasolleen, parhaimmillaan maailman huippupelaajia pehmeine käsineen.

  3. Okei joo. Varjo entisestään. Niinkö? Esim ensimmäisessä vaihdossaan tarjoili maalintakaa Kaartiselle puoleentoista metriin täysin vapaan tontin, mutta Kaartinen suti pallosta ohi. Muutenkin Hänninen pelasi samalla tasolla kuin muukin joukkue. Jos muut vetää alle tasonsa niin vaikea on sairastuvalta tulla ottamaan joukkuetta reppuselkään. Faktahan on että näissä peleissä on pakko peluuttaa loukkantuneita pelaajia. Niitä löytyi myös Classicilta ja Happeeltakin. Ja aika isojakin loukkeja. Nyt on aikaa parannella ja hoitaa kuntoon.