FBC Turku julkaisi Divari-miehistönsä – pari vahvistusta liigasta ja tuttu mies taas penkin taakse

Kuvakaappaus: fbcturku.net

Kuvakaappaus: fbcturku.net
Kuvakaappaus: fbcturku.net

FBC Turku pelaa alkavalla kaudella taas pienen tauon jälkeen miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla eli Divarissa. Joukkue on nyt kotisivuillaan julkistanut pelaajasopimustilanteen sekä uusvanhan valmentajakiinnityksen.

FBC Turku on kesän aikana vahvistunut kahdella uudella pelaajalla, kun Rauman Salban liigajoukkueesta joukkueeseen liittyy rightin puolelta laukova hyökkääjä Jussi Tammi ja naapuriseura TPS Salibandyn liigaryhmästä Antti Keskitalo.

Myös valmennusosasto on saanut lisää leveyttä tutun Joonas Suutalan muodossa. Suutala palaa välivuoden jälkeen keltapaitojen valmennusryhmään. Aiemmin kaksi kautta joukkueen päävalmentajana toimineen Suutalan rooli on nyt hieman erillainen, kun hän ottaa vastuulleen pelaajien kehittämisen ja videovalmennuksen.

– Vainion Teemu (nykyinen päävalmentaja) soitteli kauden jälkeen ja kyseli mukaan, mutta en pystynyt lähtemään mukaan täydellä höyryllä ja 24/7 -sitoutumisella. Kesällä ehdotin kuitenkin tällaista sekoitusta, että autan videoklippien tekemisessä ja pyrin vetämään ns. taitoharjoituksia, kuten laukaisuharjoituksia pelaajille treenien lisäksi. Tarkoituksena on saada pelaajille toistoja treenien ulkopuolella ja saada pelaajat miettimään miksi erilaiset ratkaisut ovat sopivampia eri tilanteisiin. Toistojen kautta itsevarmuutta tekemiseen ja keskusteluiden kautta enemmän ajatusta ratkaisuihin, Suutala taustoittaa seuran sivuilla.

Tammen, Keskitalon ja Suutalan sopimusten myötä joukkue on käytännössä kasassa, mutta on vielä mahdollista, että ryhmä täydentyy muutamalla pelaajalla ennen syyskuun puolivälissä alkavaa Divari-kautta. Seuran sivujen uutisen mukaan joukkueen mukana harjoittelee tällä hetkellä ilman sopimusta muutamia pelaajia, joista osa on omia junioripelaajia.

– Arvokkaita palasia saatiin ryhmään nyt mukaan, kun joukkueemme on kuitenkin melko kokematon Divari-tasolle. Joukkue saattaa elää vielä ennen sarja-avausta vielä jonkin verran, mutta nyt kasassa olevaan runkoon täytyy olla tyytyväinen, FBC Turun manageri Antti Vääri kommentoi.

Kauteen valmistavat harjoituspelit FBC Turku aloitti viime torstaina liigajoukkue Nokian KrP:n vieraana Tampereen Raholassa. Peli päättyi turkulaisten osalta selkeään 10-5-tappioon.

Kuva: fbcturku.net
Kuva: fbcturku.net

Lue myös:
FBC Turulla uskomaton kausi – Divari-nousu ilman yhtään sarjatappiota koko kaudella
Divarin otteluohjelma julkaistu – karsintajärjestelmään muutos, kolme ei enää putoa suoraan

FBC Turun sopimustilanne:

Maalivahdit:
Jouni Savonen
Aleksi Sillantaka
Christian Del Castillo

Kenttäpelaajat:
Petteri Lepistö
Markus Järvinen
Mika Susi
Joonas Nurminen
Antti Hopeanaula
Antti Keskitalo
Miika Hämäläinen
Antti Kokko
Jussi Hoikkala
Jouni Savonen
Jakub Marek
Eetu Tuohi
Jussi Tammi
Hannes Kari
Aku Kuikka
Markus Mattila
Samuel Salonen
Aleksi Havia
Matti Manninen
Aleksi Lahti
Santeri Urponen

Toimihenkilöt:
Teemu Vainio, päävalmentaja
Esko Mäkelä, valmentaja
Teemu Salonen, fysiikkavalmentaja
Joonas Suutala, video- ja yksilövalmennus
Ari Kajala, joukkueenjohtaja
Antti Vääri, manageri
Vesa Hoikkala, huoltaja
Vesa-Matti Haveri, huoltaja

FBC Turun harjoituspelit:
19.8. klo 20.00 FBC-Turku–Kirkkonummi Rangers (Sport Garden)
20.8. klo 16.00 FBC Turku–Forssan Suupparit (Sport Garden)
26.-27.8. Tallink Floorball Tournament (Tallinna, vastassa Happee ja LASB sekä Viron maajoukkue)
3.9. FBC Turku–Rauman SalBa (Pelipaikka ja -aika varmistamatta)

One comment

  1. Näyttää hyvältä nippu paperilla, kolkuttelee liigan portteja!