Sarjanousija yllätti Happeen miesten Salibandyliigassa – katso lauantain salibandytulokset

Tino Nivala petasi LASBille voiton. Arkistokuva: Jari Turunen.

Tino Nivala petasi LASBille voiton. Arkistokuva: Jari Turunen.
Tino Nivala petasi LASBille voiton. Arkistokuva: Jari Turunen.

Salibandyn pääsarjoissa pelattiin tänään kaikkiaan kuusi kamppailua. Kaksi miesten – ja yksi naisten Salibandyliigassa, sekä kolme kappaletta miesten Divarissa.

Miesten liigassa sarjanousija LASB yllätti kotonaan Lahdessa Jyväskylän Happeen. Tasainen ottelu ratkesi vasta jatkoajalla lukemin 7-6 lahtelaisten hyväksi. LASBin tehokkain oli ykköskentän Tino Nivala pistein 2+2. Kolmosvitjan Elmeri Saukkonen nakutteli maalin ja kaksi syöttöä. Happeen puolelta kahdesti osuivat Toni Kuosmanen ja Juuso Heikkinen. Voitto oli LASBille kauden ja samalla liigahistorian ensimmäinen.

Naisten puolella kestomenestyjä SB-Pro oli sarjanousija Hämeenlinnan Steelersiä etevämpi lukemin 9-2. Steelers jatkaa sarjajumbona, eikä ole vielä kaudella onnistunut saamaan ainoatakaan pistettä kolmesta pelistään. SB-Prolle voitto oli kauden toinen. Ottelun tehokkain oli Daniela Markelin mainioin 3+1 -tehoin.

Miesten Divarissa Josba otti kauden avausvoittonsa ja jätti ÅIF:n edelleen nollakerhoon. Lukemat olivat joensuulaisten hyväksi 8-6. Ottelun kaksi ensimmäistä erää menivät isäntien tahdissa, sillä kotijoukkue johti 40 minuutin jälkeen jo 8-3. Jäähyt olivat rikkoa Josban pelin kolmannessa erässä, mutta kahta maalia lähemmäs ei ÅIF päässyt.

Josban tehokkaimpina olivat kaksi maalia mieheen tehneet Eetu Sorvali ja Jesse Reijonen. Sipoolaisten kolmoskentän Matias Kuisma oli puolestaan koko ottelun tehokkain lukemin 1+2.

Lauantain salibandyottelut:

Miesten Salibandyliiga:
17:00 LASB-Happee 7-6 JA Ottelutilastot
17:00 SPV-OLS 10-5 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga:
14:00 SB-Pro-Steelers 9-2 Ottelutilastot

Miesten Divari:
17:00 Josba-ÅIF 8-6 Ottelutilastot
18:00 SB Welhot-NJ 7-5 Ottelutilastot
18:00 Blue Fox-LeBa SB 6-3 Ottelutilastot
18:30 FBC Turku-LNM 8-4 Ottelutilastot

18 comments

 1. happeelta ryöstettiin kolmannessa erässä maali! Noin 15min kohdalla happeen laukaus osui etutolppaan ja siitä laahuksen kautta kentälle. Tuomarit eivät nähneet maalia, valitettavasti.

 2. Ei ryöstetty maalia – tais tulla kahden tolpan kautta pallo kentälle.

 3. Lahdessa huomas kyllä aika selkeesti tuomareiden ennakko asenteen. Aika helposti lähti oranssia penkille. Lopussa sitte hätääntyivät ja tasottelivat tilastoja. Onneksi kotijoukkueen vahva esitys ei kaatunut kyseenalaisiin vihellyksiin.

 4. Ok. Kiitoksia infosta S7 ja Tero… En muistanut tänään sivuja selata D:

 5. Tää sama tuomarikaksikko omaa historiaa LASBin kanssa jo viime keväältä (kaikki LASB pudotuspelit) ja etenkin tämän sjöman/sjöberg/sjöholm mikä vittu ikinä onkaan, on edelleen yhtä ennakkoluuloinen ja ylimielinen oranssia kohtaan. Ikävä kyllä.

 6. Itteäni harmittaa tuo varsinkin Liigatuomarien ylimielisyys. Ärsyttävä piirre muutenkin. Ei pelkästään urheilu piireissä…

 7. Pitäskö Happeen valmennuksen tehdä ryhtiliike? Aivan surkeaa ollut kaikki pelit ! Tuolla pelityylillä ei kannua nosteta, ei edes Playoff pelit ”kutsu”. Tehkää rohkeita päätöksiä! !

 8. Happeen pelistä puuttuu nyt tuoreus, raikkaus ja iloisuus. Jotenkin ilotonta puurtamista. Ja koko ajan rosteri elää, Hoikkanen, Ukkonen olivat teksti tv:n mukaan pois. Loukissa? Ykkönen ja kakkonen alisuorittavat vahvasti ja silloin ei pelejä voiteta. Puolustuspeli on enemmän kuin ongelma: päästetty 32 eli eniten kaikista joukkueista. Saas nähdä vieläkö oikeaa. Kaikella on aikansa ja nyt näyttää pahasti siltä että valmennuksella on ongelmia suunnan kääntämisessä. Jengistä saadaan ehkä 50% tehot tällä hetkellä niin puolustukseen kuin hyökkäyssuuntaan.

 9. Useana vuonna olen nähnyt joukkueita, jotka pelaavat kauden parasta peliään jo lokakuussa. Sitten viimeistään tammikuussa paketti on hajonnut ja pudotuspeleissä homma on ollut jo pakottamista. Nyt Happee on lähestynyt kautta aivan toisella tavalla. Tuo nippu on jo riittävästi runkosarjassa menestynyt, nyt luotan, että Happee on kevään joukkue.

 10. Tän pelin ennakossa luki, että flunssa-aalto vaivaa joukkuetta, että siitä varmaan nuo pari poissaoloa. Ajattelen Happeen tilanteesta samaa kuten aiemmat kirjoittajat. Iloisuus ja raikkaus puuttuvat nyt otteista. Miten kesän fysiikkatreenit ovat sujuneet? Peter Kotilainenkaan ei ole ollut varaallinen itsensä molempiin päihin. Ykkösen isot pojat eivät saa tulosta aikaan ja liike on tahmeaa. Silti, Spv pelissä oli ratkaisun avaimet omissa käsissä puolessavälissä peliä ja peli kulki siinä hyvin. Eräviikingit voidaan kaataa viikon kuluttua ihan hyvin.

 11. Eipä ollut ÅIF:sta vastusta Josballe. Sipoolaisten puolustus oli heikko ja joukkue kuriton kuten Pääkallon kausiennakko arveli. Josban voitto olisi voinut olla paljon suurempi.

 12. Jes. Kannattaa useammin penkittää järvi niin näköjään tulis voittoja 😀