Video: Upea soolo – ilmaveivin keksijän poika osui heti pääsarjadebyytissään

Kuva: Kuvakaappaus videolta

Kuva: Kuvakaappaus videolta
Kuva: Kuvakaappaus videolta

Welhot ja HIFK mittelivät sunnuntaina paremmuudesta miesten Divarin saralla. Kuopiossa pelattu ottelu päättyi Welhojen 14-5-murskavoittoon.

Ensimmäinen erä oli maalien valossa tasainen, ja tauolle lähdettiin tilanteessa 3-2. Toisessa periodissa kotijoukkue laittoi uuden vaihteen silmään, ja vei kaksikymppisen maalein 8-2, joten viimeiseen erään ei jäänyt enää paljoakaan jännitettävää.

Welhojen tehokkain pelaaja oli 3+2 mättänyt Pauno Kajoksinen. Sami Aalto iski pisteet 3+1 ja Iiro Lankinen taiteili tehot 1+3. HIFK:n Toni Eriksson osui kahdesti, ja Jasse Tuunanen saalisti kaksi maalisyöttöä.

HIFK:n Kasper Tähkä, 17, pelasi sunnuntaina uransa ensimmäisen Divari-ottelun, ja onnistui heti iskemään komean soolomaalin. Kasper Tähkä on ilmeveivistään tunnetun Janne Tähkän poika. Suoritus on nähtävillä videolla kohdasta 5.23 eteenpäin.

Welhot on tällä hetkellä Divarin kakkossijalla. HIFK on saalistanut toistaiseksi yhden pisteen, ja majailee viimeisenä.

Ottelutilastot

Maalikooste:

Lehdistötilaisuus:

9 comments

  1. No mutta höpöjä. Mummon ja Tirsan pitäisi aikalaisina tietää, että ilmaveivin keksi Reeo ”Pasilan kokki” Tiiainen. Tähkä on halpa kopio originaalista.

  2. Hieno maali mutta tähkän tasoon tuskin koskaan pääsee. Mutta sitten taas turhaa ja surullista kun poikaa aletaan heti vertailemaan isäänsä… Ei kuulema mikään huikea peluri mutta hienon maalin iski.

  3. Yhden maalin tähkä teki joo laskitteko monta todisti aitiopaikalta. Hifk pelaa liian passiivista puolustusta nopeasti analysoituna, tietenkin kova vastuja oli ja vielä vieraissa.

  4. Halpa kopio sai kuitenkin todella monen ysärijampan vääntämään mailan mutkalle, kun samaan aikaan ruotsalaiset opetteli laukomaan :-). Mä taas olen kuullut, että poika Tähkä on pelimies, täysin erilainen kuin isänsä, pelipaikkaa myöden.

  5. Tähkä sitä tähkä tätä… tollaset maalit on muille arkee mutta TÄHKÄLLE juhlaa….

  6. Jasse Tuunasesta voisi mainita sen verran että kaveri 00-syntynyt ja teki myös ottelussa debyyttinsä, kuten myös tähkä sekä maalinteossa myös onnistunut Justus Lepistö.

  7. Mutta tuunasen ja lepistön isä ei ole mikään ”ilmaveivin keksijä” nii ei ole mainitsemisen arvoisia junnuja….

  8. Missä maininta welhojen 16 vuotiaasta maalivahdista? Eka peli pääsarja tasolla ja pelasi mielestäni puhtain paperein…. aika hyvin menee jos pelkästään sukunimellä pääsee otsikoihin

  9. Sanokaapa laji, missä ei nosteta vanhojen pelaajien/urheilijoiden kersoja? Turhaa ny herneitä tosta vetää.