Pääkalloennakko: SalBa-LASB – raumalaisilla eväät selviytyä tästäkin

Sekä SalBan Jani Lehtoniemi (vas.) että LASBin Justus Kainulainen ovat ratkaisseet kovissa paikoissa aiemminkin. Kuvat: Jari Turunen

Sekä SalBan Jani Lehtoniemi (vas.) että LASBin Justus Kainulainen ovat ratkaisseet kovissa paikoissa aiemminkin. Kuvat: Jari Turunen

Miesten Salibandyliigan playouteissa kohtaavat runkosarjan 12. jäänyt Rauman SalBa ja 13. sijoittunut LASB. Playoutien voittaja jatkaa Salibandyliigassa, häviäjä joutuu liigakarsintaan Divarin finaalit hävinnyttä vastaan. Playoutit pelataan paras viidestä -systeemillä, eli sarjapaikan säilyttämiseen tarvitaan kolme voittoa.

Lähtökohdat:
LASB pelasi syksyllä sarjanousijaksi varsin mallikkaasti, sillä ensimmäisestä 11 ottelustaan se kaapi neljä voittoa ja yhden tasapelin. Tappion karvasta kalkkia joukkue joutui nielemään kuudesti. Runkosarjan viimeisten 15 ottelun tilastot ovat puolestaan olleet oranssipaitojen osalta todella synkkää luettavaa. Voittoja on irronnut tuona ajanjaksona vain yksi ja tappioita 14. Playout-sarjaan LASB lähtee allaan 10 ottelun tappioputki.

Harmaita hiuksia on aihettanut loppukaudesta myös joukkueen toiseksi parhaan pistemiehen, seitsemän viimeistä peliä missanneen Tino Nivalan loukkaantuminen. Myös kokenut Mikke Järvi on kärsinyt läpi kauden loukkaantumisista. Playouteja ei helpota myöskään se, että konkaripelaaja Heikki Hätönen kärsii pelikieltoa ensimmäisessä ottelussa. Joukkueesta löytyy taitoa muun muassa sisäisen pistepörssin ykkösenä ja kolmosena majailevien Justus ja Rasmus Kainulaisen muodossa, mutta nuorten sällien pääkopan kestävyydestä ei näin kovan paineen alla, kun joukkuetta pitäisi pystyä kannattelemaan liigatasolla.

Tippumaan tuomittu SalBa puolestaan kärsi oman suvantovaiheensa joulukuusta helmikuun puolivälin tienoille. Raumalaisten kelkan käänsi hurjaan loppukiriin kuitenkin helmikuun 9. päivänä kärsitty 18-2 -murskatappio Classicille. Tuon ottelun jälkeen SalBa voitti kuudesta viimeisestä ottelustaan neljä ja jäi lopulta pisteen päähän suoraan säilyneestä Kooveesta, joka punnersi ”koirapaidoista” ohi vasta runkosarjan viimeisellä kierroksella.

SalBa on jo useampana vuonna ollut oletettu tippuja, mutta se on aina punnertanut itsensä kuiville. Runkosarjan loppu osoitti jälleen henkistä kanttia joukkueelta. Sen maalinteko lepää pitkälti Jani Lehtoniemen harteilla ja Miikka Sokan sopii toivoa olevan näissä peleissä pelikuntoinen. Viime kesänä hankittu Antti Vuorinen on osoittautunut päteväksi vahvistukseksi joukkueelle.

Lähtökohtaisesti tähän pariin ennakkosuosikkina lähtee SalBa, mikä ei ole joukkueelle kovinkaan tyypillistä.

Knopit:
Kummassakin joukkueessa pelaa edelleen suhteellisen paljon samoja pelaajia kuin kaudella 2013-14, kun joukkueet kohtasivat edellisen kerran ennen tätä kautta pääsarjatasolla. Tuolloin Divarissa kumpikin joukkue voitti yhden pelin, tällä sesongilla liigassa SalBa voitti keskinäisistä kohtaamisista molemmat.

Huomion arvoista pelaajakohtaisesti on myös se, että LASB-maalivahti Pasi Järvinen pelasi juuri kaudella 2013-14 LASB:ssa. Viime kaudella hän puolestaan varjeli raumalaisten maalia. Kyseessä ovat toiset perättäiset alaspäin karsinnat Järviselle liigatasolla.

Mikael Järven edustama joukkue eteni kaikkiaan 20 vuotta putkeen Salibandyliigan pudotuspeleihin, mutta tänä keväänä tilanne on toinen. Järven kokemus tulee olemaan kultaakin kalliimpi kokemattomalle joukkueelle.

Taistelupari:
Jani Lehtoniemi (SalBa) – Justus Kainulainen (LASB)

Nämä herrat ovat hyvin erilaisia pelaajia, mutta kummankin rooli joukkueessa on pääsääntöisesti samanlainen – tehdä maaleja. Lisäksi he edustavat kumpikin joukkueensa nuorta kaartia. Kainulainen on vasta 18-vuotias ja Lehtoniemellä ikää tulee huhtikuussa mittariin 21 vuotta. On suotavaa uskoa, että kokeneet herrat, kuten SalBan Antti Keskitalo ja LASBin Heikki Hätönen ovat kovassa paikassa miehiä paikallaan kentällä, mutta etenkin kopissa. Lehtoniemen ja Kainulaisen avut sijoittuvat nimenomaan kentälle, ja nuoret miehet ovat olleet ratkaisijoina läpi kauden. Kummallakin on kokemusta kovissa paikoissa onnistumisesta, Lehtoniemellä aiemmista liigakarsinnoista ja Kainulaisella Divarin finaaleista. Mielenkiintoista nähdä, miten tämän kevään painekattilassa näiden ykköspyssyjen polla kestää.

Kauden aiemmat kohtaamiset:
24.2.2017 LASB-SalBa 3-6
20.11.2016 SalBa-LASB 5-4

Näin pelataan:
La 18.03.2017 14:00 SalBa – LASB Rauman Kauppaoppilaitos
Su 19.03.2017 18:30 LASB – SalBa Lahden Suurhalli
To 23.03.2017 18:30 SalBa – LASB Rauman Kauppaoppilaitos
La 25.03.2017 17:00 LASB – SalBa Lahden Suurhalli (tarvittaessa)
Su 26.03.2017 17:00 SalBa – LASB Rauman Kauppaoppilaitos (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
SalBa lähtee karsintoihin runkosarjan lopussa tehty ryhtiliike alla. LASB puolestaan lähtee karsintoihin ryhtiliikettä tekemään. Tässä on vissi ero. Puhtaasti SalBa ei tätä vie, mutta Pääkallo.fi uskoo raumalaisten hoitavan sarjapaikkansa jo tässä vaiheessa voitoin 3-1.

7 comments

 1. No nyt on salibandykartalta unohtunut Heinolan vahvistukset Puolakka ja Lavonen. Lavosen maagiset kädet on verrattavissa Jonaessoniin, ja puolustus päähän löytyy enemmän jalkaa… Puolakka on nykypelaajan prototyyppi joka jättää kaiken looraan kun sinne hyppää… Koirapaidoilla pitelee kiirettä. Kunhan osaavat vaan laittaa Kettusen maaliin, niin Lasbilla ei ole mitään hätää.
  #64

 2. Revolutional update of SEO/SMM software ”XRumer 16.0 + XEvil 2.0”:
  captcha regignizing of Google, Facebook, VKontakte, Yandex, Solve Media,
  and more than 8400 another categories of captchas,
  with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
  You can connect XEvil 2.0 with all most popular SEO/SMM software: XRumer, GSA SER, ZennoPoster, Srapebox, Senuke, and more than 100 of other software.

  Interested? Just Google for ”XRumer 16 + XEvil 2.0”, or you can find intro movie in YouTube: ”XEvil: new OCR – captcha solver”
  Good luck 😉

 3. Vuorinen pelannut koko kauden SalBassa. Kärsinyt loukkaantumisista, ja siitä syystä otteluita kertynyt vähän.

 4. Ethän nyt ihan oikeesti vertaa lavolaa jonaessoniin ? Joku roti sentään.

 5. Lavonen 18v, aika uskomattoman lahjakas kaveri ikäisekseen johtaa ylivoimasesti B-sm pistepörssiä, pelannu varsin mallikkaasti liigapeleissä kun on näytönpaikan saanut, voin melkein vannoa että kaverista tulee tulevaisuudessa kovempi kuin jonaesonista.

 6. Miksi näitä herkkumatseja ei nää mistään netin välityksellä? Sontasta kuraa sanon minä