Divarit

TOP 5: Miesten Divarin kauden 2016-17 hyökkääjät

17.05.
2017
4 Kommenttia
2
Divarit

Karhujen Markus Hautaoja pelasi huikeilla playoffeilla itsensä listalle. Kuva: Jari Turunen.

Miesten Divarin TOP 5-hyökkääjiin löytyi pelaajia neljästä eri joukkueesta. Yllättävää kyllä liiganousija SB Welhot ei ollut se joukkue, josta listalle punnersi kaksi pelaajaa.

Markus Hautaoja, Karhut
Viidennellä sijalla on nuori porilaishyökkääjä Markus Hautaoja, jonka nousujohteinen kausi huipentui pudotuspelien pistepörssin voittoon. Hautaoja ei ole niitä teknisimpiä pelaajia, mutta työmoraali kentällisensä kärkikarvaajana on ihailtavaa katseltavaa. Suoraviivainen pelaaja, joka ei ole välttämättä niitä, joka valittaisiin ensimmäisenä joukkueeseen, mutta olisi jokaiselle Divari-joukkueelle äärimmäisen tärkeä pelaaja. Nakutteli piste per peli -tahdilla, mutta nosti tasoaan edelleen silloin, kun sitä kauden tärkeimmissä peleissä eniten tarvittiin.

Jonas Hällfors, Loviisan Tor
Loviisan Torin kokenut hyökkääjä latoi jälleen kerran loistavan maalimäärän voitettuaan sarjan maalipörssin 36 osumallaan. Saman määrän latoi myös Benjamin Lepola, mutta Hällfors pelasi pelin vähemmän. Joukkueensa kaptenninnauhaa kantanut Hällfors pystyi ratkomaan yksinkin pelejä loviisalaisille ja oli keltapaitojen hyökkääjistä tärkein yksittäinen pelaaja joukkueelleen. Hällforsilla on sarjan yksi parhaista kanttivedoista tehokkuutensa puolesta.

Jonas Hällfors takoi kaudella 36 maalia. Kuva: Jari Turunen.

Tero Saaristo, Blue Fox
Blue Foxin kapteeninnauhaa kantanut Saaristo otti selkeästi askeleen eteenpäin viime kaudesta ja näytti, että pelaaja voi kehittyä vielä vanhemmallakin iällä. Vuodesta toiseen Saaristo on etenkin laukauksensa puolesta ollut sarjan vaarallisimpia hyökkääjiä, mutta tällä kaudella herra otti ruutua myös joukkueensa puolustuspelissä paljon aiempaa paremmin. Joukkue ei suoriutunut edelliskausien tapaan, mutta kun olet pistepörssin neljäs pudotuspelien ulkopuolelle jäävässä joukkueessa, voi sanoa Saariston tehneen oman osansa ryhmän eteen.

Tero Saaristo oli pistepörssissä neljäs. Kuva: Mika Hilska.

Benjamin Lepola, Karhut
Maaliahne hyökkääjä oli läpi kauden todella varma suorittaja. Todella vaarallinen pelaaja niin ylivoimalla kuin tasaviisikoinkin. Toisen kerran putkeen Karhut-hyökkääjä latoi eniten maaleja Divarissa, vaikkakin tällä kertaa sai ykköspallille seuraa edellä jo mainitusta Hällforsista. Lepola on sarjan vaarallisin rightin pelaaja ja yksi hanakammin laukovista hyökkääjistä, joka pystyy tiukoissa paikoissa ratkaisemaan ottelun vaikka yksinään.

Benjamin Lepola oli tälläkin kaudella huikea. Kuva: Jari Turunen.

Pauno Kajoksinen, SB Welhot
Welhojen hyökkäyksen päätaikuri osoitti olevansa sellainen huippupelaaja, johon hänellä potentiaalia riittää. Paljon kritiikkiäkin urallaan saanut taiteilijaluonne oli illasta toiseen Welhojen parhaita ja parhaimmillaan hän pystyi otteluissa dominoimaan kokonaista vastustajan kentällistä yksikseen. Osoitti myös kypsyyttä tiukoissa peleissä keväällä, mitä ei ole ehkä aiemmin vielä näkynyt. Welhojen nousun yksi tärkeimmistä yksittäisistä palasista ja joukkueensa hyökkäyspelin sydän ja sielu.

Pauno Kajoksinen oli taikurien taikuri. Kuva: Jari Turunen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.