Useat lähteet: Siirtomarkkinoiden mielenkiintoisin nimi suuntaa Hämeenlinnaan

Ville Lastikka siirtyy Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Hämeenlinnan Steelersin sotisopaan. Kuva: Anssi Koskinen

Ville Lastikka siirtyy Pääkallo.fi:n tietojen mukaan Hämeenlinnan Steelersin sotisopaan. Kuva: Anssi Koskinen

Pääkallo.fi:n saamien tietojen mukaan hyökkääjät Ville Lastikka ja Markus Sipronen pukevat ensi kaudella Hämeenlinnan Steelersin paidan päälle Salibandyliigassa.

Lastikka edusti menneellä kaudella sveitsiläistä huippuseuraa SV Wiler-Ersigeniä ja pääsi juhlimaan maan mestaruutta keväällä. Lastikka debytoi keväällä myös Suomen miesten maajoukkuepaidassa Turun EFT-turnauksessa ja onnistui maalinteossa ensimmäisessä maaottelussaan.

Tehokas laituri kiinnosti useita joukkueita tänäkin keväänä ja uudeksi osoitteeksi arvioitiin vahvimmin Jyväskylän Happeeta tai Tampereen Classicia. Lahjakkaasta pelimiehestä oltiin kiinnostuneita myös Ruotsissa sekä Sveitsissä.

Aiemmilla Steelers-kausilla Lastikka takoi miesten Divarin runkosarjassa 53 ottelussa kaikkiaan 141 pistettä (90+51) ja Divarin pudotuspeleissä 16 ottelussa 37 teholukemaa (22+15). Lastikka on nuorten maailmanmestari keväältä 2015 ja tuleva kausi on maajoukkuemiehelle debyyttikausi Salibandyliigassa.

Sipronen on edustanut Steelersiä Divarissa yhden kauden (2015-2016). Lahjakas hyökkääjä iski pisteet 22+21=43 Divarin runkosarjassa ja pudotuspeleissä pisteet 4+4=8. Sipronen pelasi viime kaudella 2. divsioonassa riihimäkeläisen RSS Panthersin riveissä.

Lue myös:
Maaotteludebyytissään osunut Lastikka tulevaisuudestaan: ”Kaikki ovet avoinna”
Sveitsissä miesten finaali venyi rankkareille – Väänänen ja Lastikka juhlivat mestaruutta
Finaalia odottava Lastikka pyrkii ratkaisijan rooliin: ”Se on minun tapani auttaa joukkuetta”

30 comments

  1. Steelersilläkin alkaa olemaan sellainen ryhmä kasassa, että sitä ei naureta mistään pelistä pihalle. Mukava kun sarjan alemman puoliskon joukkueetkin saavat hyviä pelaajia. Toivottavasti näkyy pelien tasaisuutena.

  2. Siis aivan uskomattoman typerä siirto Lastikalta. En oikein ymmärrä että mikä yleensäkkin saa näitä suomalaisia säbä ukkoja siirtymään takaisin vanhaan seuraan ulkomailta max 2 vuoden kuluttua? Eikö vain yksinkertaisesti tays- tai lähes täyspäivä ammattilaisena pelaaminen kiinnosta? Lastikalla on potentiaalia ja nyt tulee pahaa takapakkia mikäli siirtyy Steelersiin. Ei sillä että Steelers olisi mitenkään erityisen huono jengi, mutta jos voisit pelata maailman parhaimmissa joukkueissa ja vielä täyspäiväisesti, niin pistää tuollaiset ratkaisut ihmettämään.. Zemppiä.

  3. Lastikka on yhtä paljon pelimies kuin vaikka Riku Reunamäki, molemmat tosi hyviä. Tällä muuvilla saa peliaikaa ykköskentässä ja yyveellä ja kaikenlaista vastuuta eri tavalla kuin Classicin filassa. Yksi/jokunen kausi liigajengin ykköspyssynä varmaan kehittää edelleen, kun ei aiempia liigapelejä ole. Ja voi kai sitä jotain siviilisyitäkin olla.
    Joka tapauksessa kaikkea hyvää Lastikalle!

  4. Steelersillä alkaa olemaan muutaman takainen divari nippu kasassa. Nyt kolkuttelee jopa mitallipeleihin. Divarivalmentaja ei saanut tuolla nipulla edes nousua aikaiseksi.

    #51 eiköhän lähes maailman parhaat jengit löydy Suomesta ja Ruotsista. Enkä tiedä mitenkä tulee takapakkia. Eiköhän Lastikan peliminuutit ja vastuu kasva entisestään ja luultavasti pelailee myös täyspäiväisesti kuten Sveitsissäkin.

    Kyllä Salibandyliigan taso tulee nousemaan ensi kaudella . Hyvä että pelaajat eivät mene ainoastaan kahteen seuraan.

  5. Lastikka oli asettanut itselleen niin älyttömän hintalapun, että Suomen huippuseurat nauroivat kaverin pihalle. Steelersille ilmeisesti antanut sitten kotiseutu-alennusta vaikka varmasti Hämeenlinnan kallein sählypelaaja onkin.

  6. Mun mielestä hienoa, jos palaa kasvattajaseura steelerssiin. En ymmärrä, minkä takia aina maajoukkuepelaajien pitäisi pelata maan kärkijengeissä, sehän vaan lisää sitä kuuluisaa tasoeroa liigassa ja näin ollen myös kiinostavuutta liigaa sekä koko salibandya kohtaan. Toivon ja oletan Lastikan palaavan steelersiin seurauskollisuuden takia, mikä on arvostettavaa!

  7. Hämeestä

    Tarkoitat, että Lastikka pelaa suomessa täyspäiväisesti vain salibandya samalla tavalla kuin Sveitsissä?

  8. Ja näin. Taitaa olla pelkästään tuo nauraminen omaan oletustasi.Kyllähän sitä jonkun euron pitää pyytää, jos meinaa muuttaa toiselle paikkakunnalle ja elättää itsensä.

    Taisi löytyä vain paras kokonaisuus Hämeenlinnasta.

  9. Nelket7 : lähes kyllä , Kuitenkin mukana salibandyssä täyspäiväisesti. Steelers taitaa olla Suomen 4. suurin salibandyseura, eiköhän sieltä ole löytynyt muutakin työtä, kuin pelaaminen.
    Tuskin Suomesta löytyy vielä yhtään pelaajaa, joka elättää itsensä pelkästää pelaamiseen keskittyneenä.

  10. Tervetuloa Ville! Ja Ei vielä niin ison nimen Markus Siprosen tulo takaisin lämmittää. Saattaa olla jopa parempi kun jonaeson

  11. ÄRSYTTÄÄlle: Maailman huippujen pitää pelata maailman kovimmissa jengeissä jotta pelituntuma pysyisi mahdollisimman korkealla.

  12. Ei ole pelkkää omaa olettamusta tuo Lastikan hintapyyntö. Useammaltakin jengiltä kuullut, miten on pyytänyt parikymppiä kaudesta.

  13. Onko muka Steelersillä varaa maksaa mitään palkkoja? Veikkaan että kaveri menee ihan pullo,maila,kenkä sopparilla..

  14. Tottakai aina pyytää saa. Mutta tuossa siis yksi syy miksei siirtynyt huippuseuroihin.

  15. Janäin : sinustako on parikymppiä älytönhintalappu ? sillä juuri ja juuri elää vieraalla paikkakunnalla. Tuon verran sai jalkavaivainen lähes 40 vuotias viime kaudella. Niin miksei 20v yksi maan lupaavimmista nuorista ?

    #51 luulen nyt että kommenttisi on nitä sinun mainitsemia uskomattoman typeriä.

  16. Suhteutappa tuo raha suomalaisen salibandyseuran budjettiin niin kyllä, tuo on melkoisen kova lappu. Varsinkin kun kundilla ei ole vielä yhtäkään peliä maailman toiseksi kovimmassa sarjassa.

    Ja mitä tulee sen jalkavaivaisen, lähes 40v hintaan niin tuo nyt olikin vuosikymmenen typerin siirto spvltä.

  17. Varmasti siinä yksi syy ei välttämättä Classicilla ole saliinin johanssonin ja muitten jälkeen yksinkertaisesti varaa. Steelersillä oli ja todella loistava hankinta. Eiköhän jokainen seura olisi Lastikan hankkinut jos olisi ollut pelimerkkejä tarpeeksi. Lisäksi steelersillä tarjota rahan lisäksi paikka ykköspyssynä, classicissa olisi tehnyt tiukkaa mahtua esim ykkösylivoimaan.

  18. Tuossa taidettiin yläpuolella puhua lasbin järven hankinnasta ei spvstä. Luulisin?

  19. Tosiaan, eipä se Järvenkään palkkaaminen taloudellisesti mikään neronleimaus ollut. Ja lastikan kohdalla ei nyt puhuta pelkästään Classicista, vaan neuvotteli usean kärkiseuran kanssa.

  20. Järvi tulee vielä ja saa tonnin täyteen. LASBissa on paita valmiina. Hieno mies !

  21. Kuuleman mukaan Järvi hankittiin yksityiseltä taholta saaduilla rahoilla. Eipä kai lasbin kokoisella seuralla olisi muuten ollutkaan varaa moiseen.

  22. nickel: En tiedä miten tämä seuran koko itseasiassa vaikuttaa noihin rahoihin? Paitsi tietenkin jos jossain yhteisössä juniorit maksavat edustusjoukkueen kustannukset niin maksajien määrällä (=’koolla’) on silloin paljonkin merkitystä..

  23. Hyvä tavallaan, että muutkin saavat pelimiehiä kuin C ja Ervi. Happeella ei kyllä hirveästi taida olla rahkeita lähteä kisaamaan, jos pitää lyödä rahaa tiskiin. Sinällään huvittavaa, että noissa muissa pienissä tai no sanotaan keskisuurissa lajeissa maksetaan uhan kohtuudek´lla. Tosin seuroja tulee ja menee, mutta ihan keskiverto ulkolaiselle (ei mitään mm-tason pelaajia) tuo 20 k on ihan normikorvaus asunto-, ruoka- ja autoetuineen. Toki pelaajarinki vaikkapa lentopallossa pienempi, mutta silti niitä on useampi kaveri/joukkue,

  24. Eikö asia oo jo ollut useaan otteeseen selvä että se tämän vuoden mielenkiintoisin siirto nähdään kakkosdivarin puolella, kun äärimmäistä voimaa ja peliälyä käyttävä Niko Fia Nyholm Laaksonen puristaa Hifkin kakkosdivarin punaiseen perheeseen väellä ja voimalla, sekä sukeltaa suoraa tietä ylivoimalle vetäjän paikalle ja takaylä kilisee. Sano minun sanoneeni