Liigat

Oilers yllätti Classicin kotikentällään – Pesu iski jatkoaikaratkaisun, Holopainen 3+1

22.09.
2017
11 Kommenttia
6
Liigat

Arkistokuva: Juha Käenmäki

Esport Oilers avasi kautensa perjantaina kohtaamalla Tampereen Classicin kotikentällään. Oilers nappasi ottelusta jatkoaikavoiton maalein 5-4 ja.

Oilersi johti ottelua maalein 1-0 ensimmäisen erän jälkeen Riku Holopaisen maalilla. Toisessa erässä Holopaisen ylivoimamaali vei kotijoukkueen kahden maalin johtoon. Suomen mestarit saivat maalihanansa pikku hiljaa auki ja Mikko Leikkasen sekä Eemeli Salinin maalit toivat vieraat tasoihin.

Holopainen jatkoi kolmoserän alkuminuuteilla siitä mihin jäi ja vei Oilersin jälleen johtoon. Joonas Pylsy tasoitti viimeisen kympin alkuminuuteilla, mutta Severi Korhosen ylivoimaosuma nosti öljymiehet jälleen johtoon. Lassi Vänttisen tasoitusmaali varmisti sen, että edessä oli jatkoaika.

Molemmat joukkueet olivat saavuttaneet ottelusta jo pisteen, koska varsinainen peliaika päättyi tasan. Oilers-luotsi Heikki Luukkonen käytti sääntömuutoksia hyväkseen ja otti jatkoajalla kylmästi maalivahdin pois aina kun kotijoukkue oli pallon kanssa. Ajassa 62.21 Eino Pesu iski voittomaalin Markus Markkolan syötöstä. Tuon maalin aikana Oilers ei kuitenkaan pelannut ilman maalivahtia.

Ottelun tehopelaaja oli uudessa joukkueessaan 3+1 nakutellut Holopainen. Oilers sai ottelusta kaksi sarjapistettä ja Classic yhden. Classic johtaa miesten liigaa maalieron turvin ja Oilers on yhden pelatun pelin jälkeen kuudentena.

Westend Indians aloitti oman kautensa miesten Salibandyliigassa kaatamalla Nokian KrP:n kotikentällään maalein 7-4.

Vierasjoukkue aloitti maalinteon noin kuuden minuutin kohdalla, kun Valtteri Viitakoski iski uransa ensimmäisen liigamaalin. Kahdesta seuraavasta maalista vastasivat kuitenkin kotijoukkueen Valtteri Kainulainen sekä Miko Summanen. Aleksi Peltola toi KrP:n tasoihin erän viimeisellä vitosella, joten toiseen erään mentiin luvuista 2-2.

Summanen ja Eetu Nykänen vastasivat Indiansin seuraavista maaleista ottelun toisen erän ensimmäisellä kympillä. Morics Krumins kavensi, mutta Otto Lehkosuon maali varmisti, että viimeiseen erään mentiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Kolmas erä oli myös Indiansin. Jere Oksanen kavensi noin kuusi minuuttia ennen loppua, mutta Kainulaisen ja Aaro Astalan maalit varmistivat kotijoukkueen kolmen maalin voiton.

Kotijoukkueen tehopelaajia olivat erityisesti kahdesti maalanneet Summanen sekä Kainulainen. Vierailta Viitakoski ja Oksanen iskivät pisteet 1+1 mieheen. Indians on liigan viidentenä voiton turvin. Kaksi ottelua pelannut KrP löyty sijalta kahdeksan.

Perjantain salibandytulokset:
Oilers-Classic 5-4 ja. Ottelutilastot Juhani Järvenpään ottelukuvat
Indians-Nokian KrP 7-4 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen