Divarit

TOP 5: Miesten Divarin parhaat pelaajat

21.09.
2017
8 Kommenttia
1
Divarit

Joona Kukko pukee jälleen oranssia päälle. Kuva: Ari Honkonen.

Perinteiseen tapaan Pääkallo.fi on julkaissut uuden kauden kynnyksellä TOP 5 -listoja eri kategorioista. Viimeisenä vuorossa ovat miesten Divarin parhaat pelaajat alkavalle kaudelle.

5. Joona Kukko, SB Vaasa
Juonikas hyökkääjä teki paluun kotiin SPV:ssä vietetyn kauden jälkeen. Oppi paljon puolustuspelistä viime kauden aikana oltuaan erilaisessa roolissa SM-pronssimitalistien paidassa kuin Divari-kausillaan. Kukon mailatekniikka ei välttämättä taivu sirkustemppuihin tai huippuveiveihin, mutta peliä edistävää taitoa löytyy. Syöttötaito ja -valikoima yhdistettynä hyvään pelinäkemykseen ja syöttölinjojen hahmottamiseen ovat herran vahvuuksia siinä missä karvaaminen, sijoittuminen ja katkominenkin.

Vaasan rosterista listalle olivat tyrkyllä myös Tero Saaristo ja Kevin Nylund, mutta Pääkallo.fi:n toimitus näkee, että Kukon rooli on kokonaisvaltaisesti oranssipaidoille edellä mainittua duoa merkittävämpi.

Rasmus Hasu kantaa isoa vastuuta Nurmon Jymyn luukulla. Kuva: UrheiluSuomi.com / Kari Saha.

4. Rasmus Hasu, Nurmon Jymy
Kooveesta Nurmon Jymyyn viime kauden alla tullut Hasu osoitti viime kaudella olevansa Divarin paras maalivahti. Ajoittain näytti sen jopa suvereenisti. Kovin haastaja tälläkin kaudella on ennakkoon ajateltuna Blue Foxin Roope Mutka, joka niin ikään oli lähellä listalle pääsyä.

Hasu on Jymy-puolustuksen viimeinen lukko ja tekee illasta toiseen varmaa työtä. Torjuntatyyli on varsin eleetön, vaikka välillä mies napsiikin sellaisia ”game saver”-koppeja, että oksat pois. Antoi viime kaudella Jymylle lähes aina sen kliseiseksi muodostuneen mahdollisuuden voittaa ja on myös tärkeä osa tiiviiseen puolustuspeliin ja vastaiskuihin nojaavaa nurmolaisten pelitapaa.

Perttu Puska edusti Josbaa edellisen kerran kaudella 2014-15. Kuva: Jari Turunen.

3. Perttu Puska, Josba
Viime kevään SM-hopeamitalisti teki paluun kasvattajaseuraansa EräViikingeistä. Jäi viime kaudella hieman pienempään rooliin fuusioseurassa kuin oli aiemmalla kaudella Tapanilan Erässä, mutta on osoittanut liigaurallaan olevansa korkeimmalla sarjatasollakin aivan kärkipään pelaajia. Josbassa ennen tippumista oli vuodesta toiseen joukkueen tärkeimpiä pelaajia ja kantoi kapteeninnauhaa. Tällä kaudella hän on niin ikään joensuulaisten kapteenistossa.

Tulisieluisella temperamentilla varustettu Puska tuo tasaiseen Josba-ryhmään kokemuksen lisäksi aimo annoksen luonnetta ja särmää ja on varmasti todella hankala pideltävä kaikille Divari-puolustuksille. Jos viime kaudella Josba kärsi ajoittain tehottomuudesta, niin nyt joukkueella on Puskan myötä hyökkääjä, jolta voi odottaa aivan sarjan kärkipään maali- ja pistemääriä.

Risto Töllikkö palasi NST:hen vietettyään vuoden Oilersissa. Kuva: Jari Turunen.

2. Risto Töllikkö, NST
Töllikön ura on joulukuun 2014 MM-hopean jälkeen ollut hienoisessa laskusuhdanteessa, sillä kaudet 2015-16 ja 2016-17 eivät ole sujuneet niin hyvin kuin olisi voinut odottaa. Oli toki NST:n tärkeimpiä pelaajia kaudella, kun Etelä-Karjalan ylpeys tippui liigasta, muttei pystynyt ehkä ottamaan aiemmilla kausilla esittämäänsä dominoivaa otetta. Viime kaudella Oilersissa tuntui etsivän paikkaansa joukkueessa lähes koko kauden.

Nyt hurjalla laukauksella varustetun Töllikön on mahdollista saada sitä kuuluisaa uutta nostetta uralleen. Potentiaalia löytyy edelleen olla todella dominoiva pelaaja tässä sarjassa. Sitä Töllikön oikeastaan myös täytyy olla niin oman uransa kuin NST:n uuden nousun vuoksi. Töllikön lisäksi NST:stä tämän listan sijoituksia hätyytteli myös viime kaudella hurjaa tulosta tehnyt Joonatan Kovanen.

Benjamin Lepola tulee tekemään tuhojaan tälläkin kaudella Divarissa. Kuva: UrheiluSuomi.com / Kari Saha.

1. Benjamin Lepola, Karhut
Kokonaisvaltaisesti Lepola ei liene esimerkiksi kahta aiemmin mainittua pelaajaa parempi, mutta tehokkuutensa puolesta on Divarissa omaa luokkaansa. Viime vuodet oikea käsi alhaalla pelaava Lepola on hallinnut suvereenisti sarjan pistetilastoja ja viime kaudella osoitti pystyvänsä siihen, vaikka viereltä puuttuivat tutut ketjukaverit ja tilalla pelasi vasta ensimmäisiä Divari-pelejään tahkoavia junioreita. Hän näytti pystyvän jopa kasvattamaan nuorukaisia hieman.

Lepola ei ole pelkästään tehot ja pörssit, vaan häneltä löytyy myös asennetta puolustuspelaamiseen ja oman ruudun hoitamiseen omallakin kenttäpuoliskolla. Tämä vasemman laidan nopeita kantteja, ”one-timereita” ja viime hetken poikittaissyöttöjä viljelevä maaliahne hyökkääjä on suuressa roolissa jälleen, kun Karhut taistelee sarjan kärjessä.

Karhuilta ”bubbling under” -pelaajien joukosta listan ulkopuolelle jäivät muun muassa johtavat puolustajat Aapo Tamminen ja Kalle Santanen.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.