Juniorit

Suomen ja Ruotsin poikamaajoukkueet tasapeliin – länsinaapuri vei rankkarikisan voiton

03.11.
2017
Juniorit

Aaro Helin (kesk.) toi Suomen tasoihin Ruotsin vastaan. Kuva: Swiss Unihockey

Suomen ja Ruotsin U19-maajoukkueet mittasivat toisiaan perjantaina Sveitsin Kirchbergissä pelatussa EFT-ottelussa. Ottelun varsinainen peliaika päättyi tasan 6-6 ja Ruotsi vei ottelun jälkeen lauotun erillisen rankkarikisan maalein 6-5.

Suomi sai ottelun vahvan startin, kun Juuso Kekki ja Eemeli Akola osuivat alkuminuuteilla. Ruotsi tuli kuitenkin tasoihin avauserässä. Joona Rantala tälläsi kaksi maalia toisessa erässä ja kolmannelle kaksikymppiselle mentiin Suomen kahden maalin johdossa.

Toisen erän alkuminuuteilla nähtiin maalit molemmilta joukkueilta, mutta sitten alkoi ruotsalaiskiri, jonka myötä länsinaapuri eteni 6-5-johtoon ajassa 54.29. Aaro Helin iski vielä kertaalleen kolme minuuttia ennen loppua, joten peli päättyi tasan. Suomalaisten varsinaisen peliajan tehopelaajia olivat Rantala (2+1) ja Akola (1+2).

Rankkareita ammuttiin vielä hyvä tovi kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen ja kaikkiaan kierroksia kertyi kahdeksan. Suomen laukojina toimivat Justus Kainulainen (onnistui kolmesti), Joona Rantala (onnistui kerran) ja Joonatan Kovanen (onnistui kerran).

Pojat pelaavat seuraavan EFT-ottelunsa lauantaina klo 17 Sveitsiä vastaan. Poikien ja miesten maaottelut näet tämän linkin takaa kohdasta ”Laufende Spiele”

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen