U19-naisille selkeä voitto Sveitsistä – Turunen tehtaili kuusi pistettä

Suomi juhli Sveitsin kustannuksella sunnuntaina. Kuva syksyn turnauksesta. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen naisten U19-ikäluokan salibandymaajoukkue kaatoi Sveitsin saman ikäluokan maajoukkueen lukemin 8-3 Polish Cupissa sunnuntaina.

Sveitsi käväisi alussa johdossa, mutta sen jälkeen ottelu eteni Suomen tahtipuikon mukaisesti. Kapellimestari oli totutusti Miisa Turunen, joka täräytti tehot 3+3 ottelussa. Elsa Holopainen säesti tehoin 4+1. Maalissa Julia Saarinen keräsi 19 torjuntaa.

Suomi ei lopulta hävinnyt yhtään peliä Puolan turnauksessa, mutta se pelasi Tshekin kanssa tasan ja oli lauantaina yllättävissä ongelmissa Puolan kanssa, joka kuitenkin kaatui lukemin 5-4. Suomi sijoittui turnauksessa kolmanneksi.

Turnaus oli tärkeä etappi ennen toukokuussa pelattavia U19-ikäluokan MM-kisoja. Kisat mitellään toukokuussa Lahdessa.