Divarit

KrP nousi liigan kakkoseksi, Blue Fox yllätti Loviisassa – katso sunnuntain salibandytulokset

07.01.
2018
17 Kommenttia
4
Divarit

KrP kaatoi Steelersin tasapainoisella esityksellä. Kuva: Esa Takalo

Hämeenlinnan Steelers ja Nokian KrP mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa Hämeenlinnassa. KrP vei kamppailusta vierasvoiton maalein 5-2.

KrP hallitsi ottelun alun tapahtumia, mutta ei onnistunut maalinteossa. Ensimmäisen osuman iski kotijoukkue, kun Teemu Metsälä tarjoili vastahyökkäyksessä maukkaan syötön Timo Johanssonille, joka iski Steelersin 1-0-johtoon ajassa 4.13. Neljä minuuttia myöhemmin nähtiin tasoitus, kun Vertti Wigrenin mainio poikittaissyöttö löysi Jere Oksasen, joka pommitti pallon etukulmasta sisään.

Vierasjoukkue oli ensimmäisessä erässä kuskin paikalla varsinkin ensimmäisellä kympillä. Steelers sen sijaan paransa pallollista peliään erän puolivälin tienoilta lähtien, ja loi paikkoja eritoten toisella kympillä. Tomi Aaltonen (Steelers) ja Santtu Pohonen (KrP) pitivät kuitenkin huolen, että ensimmäisessä erässä ei nähty lisäosumia.

Nokian KrP pääsi ylivoimalle toisen erän neljännellä peliminuutilla. Ylivoiman aikana Steelers-pelaaja esti maalinteon maasta pelaamalla, ja vieraille tuomittiin rangaistuslaukaus. Henri Johansson ei jättänyt Aaltoselle mahdollisuuksia, ja KrP pääsi 2-1-johtoon ajassa 24.09.

KrP:lla oli erän puolivälissä useampi hyvä maalisauma ylivoimalla, mutta Steelers kesti alivoimansa takaiskuitta. Vieraiden 3-1-maali syntyi ajassa 34.42, kun Aleksi Peltola survoi pallon verkkoon kotijoukkueen maalin edustalta. KrP oli kuskin paikalla toisessa erässä ja Steelers sai kiittää Aaltosta siitä, että lisämaaleja ei nähty. Toisen erän torjunnat (11-1) kertovat olennaista kieltä pelin painopisteestä.

Steelers tuli kolmannen erän alussa paremmin mukaan peliin. Heikki Hätösen vanhanaikainen toi kotijoukkueen maalin päähän ajassa 46.00. Juuri ennen ottelu viimeistä kymppiä Mikko Laakson terävä kuti painui Steelersin verkkoon ja tilanne oli 4-2.

Steelers pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun kamppailua oli pelaamatta viisi ja puoli minuuttia. KrP kesti alivoimansa mallikkaasti, ja kotijoukkue lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia viimeisillä minuuteilla. KrP puolusti hyvin loppuun saakka, ja lopullinen ratkaisu syntyi ajassa 59.48, kun Peltola iski pallon tyhjään rysään.

KrP oli ottelussa vahvempi osapuoli erityisesti kaksi viimeistä erää ja ansaitsi voittonsa tasapainoisen esityksen ja hyvän puolustuspelin myötä. Tehopelaajana kunnostautui kahdesti maalannut Peltola. Steelersin Aaltonen esiintyi hyvin ja pysäytti kaikkiaan 26 laukausta.

KrP nousi toisella perättäisellä voitollaan sarjakakkoseksi. Steelers jatkaa liigan kolmanneksi viimeisellä sijalla.

Sunnuntain kovimmasta yllätyksestä vastasi Blue Fox, joka kaatoi Loviisan Torin Loviisassa maalein 4-3. Vierasjoukkue johti kahden erän jälkeen peliä 2-0, mutta Tor tuli tasoihin kolmannen erän alussa.

Viktori Niemen ja Sami Aallon maalien myötä peli oli 3-3 viimeiselle kympille mentäessä. Vieraiden sankariksi nousi Aapo Lokasaari, joka iski voittomaalin ajassa 57.08.

Blue fox jatkaa voitosta huolimatta sarjajumbona, sillä FBC Turku keräsi yhden pisteen jatkoaikatappion myötä ja turkulaisilla on parempi maaliero. Loviisa putosi tappion myötä sarjan nelospallilta viidenneksi. Miesten Divari on tasainen kärjen osalta, sillä kaikki kuusi ensimmäistä joukkuetta ovat neljän pisteen sisällä, ja kärjessä olevan M-Teamin jälkeiset viisi ryhmää kahden pisteen sisällä toisistaan.

Sunnuntain salibandytulokset:

Miesten Salibandyliiga
18:00 Steelers – Nokian KrP 2-5 Ottelutilastot

Naisten Salibandyliiga
15:00 O2-Jyväskylä – TPS 5-11 Ottelutilastot

Miesten Divari
15:00 SB Vaasa – ÅIF 6-8 Ottelutilastot
16:00 Karhut – NST 2-7 Ottelutilastot Kari Sahan ottelukuvat
16:00 FBC Turku – Josba 7-8 ja. Ottelutilastot (Josballe jo kolmas perättäinen jatkoaikavoitto. Joukkue on voittanut kauden aikana peräti viisi ottelua jatkoajalla.
17:00 Loviisan Tor – Blue Fox 3-4 Ottelutilastot
18:00 M-Team – NJ 8-5 Ottelutilastot
18:30 LNM – O2-Jyväskylä 9-7 Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen