Mika Kohonen ehdolla World Gamesin vuoden urheilijaksi

Mika Kohonen edusti Suomea viime kesänä Puolassa järjestetyssä World Gamesissa. Kuva: IFF

Mika Kohonen edusti Suomea viime kesänä Puolassa järjestetyssä World Gamesissa. Kuva: IFF

International World Games Association -urheilujärjestö on julkaissut ehdokkaat vuoden urheilija -palkinnon saajaksi. Salibandylegenda Mika Kohonen on yksi ehdolla olevista.

Salibandy oli ensimmäistä kertaa varsinaisena lajina mukana World Games -tapahtumassa Puolan Wroclawissa viime kesänä.

Viisi kertaa maailman parhaaksi pelaajaksi valitun Kohosen kohdalla mainitaan äänestyssivulla hänen olleen ainoana aktiivipelaajana mukana myös 1997 Lahdessa järjestetyssä World Gamesissa. Silloin salibandy oli vain näytöslajina tapahtumassa.

Kohosen edustama Suomen maajoukkue sijoittui viime kesän World Gamesissa kolmanneksi.

World Gamesin vuoden urheilija -palkinto toimii yleisöäänestyksenä, jonne pääsee tästä linkistä. Omat yhteystiedot antamalla ja World Gamesin uutiskirjeen tilaamalla saa myös toisen äänestyskerran käyttöönsä.

Yhdeksän eniten ääniä saanutta urheilijaa jatkavat äänestyksessä seuraavaan vaiheeseen 15. tammikuuta.

7 comments

  1. Liitonmies besserwisser voi ihan itse käydä kokeilemassa lajia.Katsotaan oletko lajin huipulla yhtä kauan kuin Kohonen.Hyvä Mihu!

  2. Titteli onkin vuoden urheilija, ei kahdenkymmenen vuoden urheilija.

  3. Ootko vähän pässi?Voit toki äänestää muita ”urheilijoita” jos haluat.Nuo ketkä muissa lajeissa on ehdolla niin ei todellakaan ole maailman parhaita.

  4. Miksipä ei? On Miha töitä arvostuksensa eteen tehnyt. Kunnioitus Ruotsissa on suurempaa kuin täällä kotosalla. Niin ovat lajitaso ja lajikulttuurikin.

  5. Kaukana se Mikakin maailman parhaasta salibandynpelaajasta nykyisin on ja parhaasta urheilijasta vielä kauempana ja siitä on ollut kaukana aina. Kaukana oli myös Suomen joukkueen parhaasta tai edes oman viisikkonsa. Ehkä tälläinen huomionosoitus olisi paikallaan siinä vaiheessa kun ura loppuu, mutta käsittääkseni Mika ei vielä ymmärrä lopettaa.

  6. ..äänet annettu mutta hankala systeemi ennen kuin meni läpi. Eikö tässä ole nyt paikka saada salibandyä maailman kartalle ja sitä peräänkuulutettua mainosarvoa? Hienoa että salibandy ja Mika on edes ehdolla.