Divarit

Karhuille toinen kiinnitys liigapaikkaan – porilaisnuorukainen pommitti tehot 3+1

28.03.
2018
Divarit

Eero Harjulan nimi kannattaa laittaa muistiin. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com.

Miesten Divarin kolmannessa finaaliottelussa Porin Karhut haki vierasvoiton Loviisasta maalein 5-4. Kolmen kamppailun jälkeen Karhut johtaa sarjaa 2-1.

Ensimmäisessä erässä peli pysyi numeroiden valossa tasan, sillä Benjamin Lepola onnistui ajassa 5:36 Karhuille, mutta Jimmy Sved kuittasi onnekkaasti ajassa 11:35 Loviisan tasoituksen. Tor loi avauserässä jokusen paikan Karhuja enemmän, joskin se myös laukoi hanakammin.

Nuori laitahyökkääjä Eero Harjula oli iskussa toisessa erässä. Nuorukainen onnistui tekemään kolme maalia ja kun Lepola osui toistamiseen, olivat lukemat 40 minuutin kohdalla 5-1 Karhuille. Erän oli selvää Karhujen hallintaa eivätkä Torin tilannetta helpottaneet kaksi jäähyä, joista porilaiset rokottivat molemmista.

Maalien lisäksi muun muassa Juho Myllyharju kuskasi Tor-vahti Niko Nordströmin jo niin sanotusti kioskille, mutta ei osunut palloon ratkaisevalla hetkellä ja lisäosumat jäivät näin ollen syntymättä. Karhut-torjuja Tomi Bergendahlille kertyi toisessa erässä tasan yksi torjunta, mikä kertoo osaltaan siitä, miten ylivoimainen Karhut 20-minuuttisen aikana oli.

Kolmannessa erässä tahtipuikon nappasi puolestaan Loviisa. Tor venyi Jonathan Flinckin ja Jouko Sumenin maaleilla kahden maalin päähän erän aikana. Kotijoukkue tuli vielä maalin päähän ajassa 59:34, kun Jonas Hällfors pamautti kuudella viittä vastaan 5-4 -kavennuksen. Tämän lähemmäs kotijoukkue ei kuitenkaan päässyt.

Porilaisten tehomiehinä häärivät siis A-juniori-ikäinen Harjula tehoin 3+1 ja Lepola pistein 2+1. Loviisan paras oli pisteet 1+1 tehnyt Flinck.

Finaalisarja ja sitä kautta paikka miesten Salibandyliigassa on katkolla Karhuille Porin Urheilutalolla lauantaina.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila