Divarit

Pääkalloennakko: Kirkkonummella ja Pirkkalassa juhlitaan nousua Divariin

05.04.
2018
13 Kommenttia
0
Divarit

Pirkkalan Pirkat pelasi Divaria viimeksi toissa kaudella. Arkistokuva: Iiro Karesniemi.

Miesten Divarin karsinnoissa ollaan edetty viimeiseen vaiheeseen. Pareiksi muodostuivat Rangers-AC Haki, sekä Merikoski SBT-Pirkat. Sarjojen voittajat nousevat Divariin kaudeksi 2018-19.

Rangers-AC HaKi

Nousukarsinnan toisessa vaiheessa kohtaavat Etelä-Suomen ykköslohkossa pelanneet Kirkkonummi Rangers ja AC HaKi. Joukkueet kohtasivat runkosarjassa kahdesti. Toisen pelin voitti Rangers lukemin 9-3 ja toisen HaKi jatkoajalla 5-4. Jatkoaikatappio oli Rangersille runkosarjassa ainoa laatuaan. Varsinaisella peliajalla kirkkonummelaiset eivät hävinneet yhden ainutta kertaa.

Divari-karsinnan ykkösvaiheessa Rangers hoiti Pelicans SB:n tieltään avauskierroksella voitoin 2-0. Lukemat olivat molemmissa otteluissa selkeät, sillä Rangers voitti kotipelinsä 9-2 ja vieraissa 7-3. Vieraissa toki joukkueella oli vaikeaa pelin puoliväliin saakka.

Rangersin tehokkaimmat avauskierroksella olivat kahteen peliin viisi pistettä tehneet Saku Välimäki ja Samuli Alaluusua. Erik Helenius ja Atte Silvennoinen saalistivat neljä maalisyöttöä kahteen peliin kumpikin.

HaKi puolestaan klaarasi LeBan niin ikään suoraan kahdessa voitossa. LeBa laittoi kotonaan kampoihin, mutta aivan pelin loppuhetkillä, vain viisi sekuntia ennen päätössummeria, HaKi teki 4-3 -voittomaalin. Kotonaan HaKi oli parempi maalein 10-5.

HaKin rosterista onnistuivat tuttuun tapaan pisteiden valossa nimimiehet. Tommi Vappula iski kahteen peliin tehot 5+1 ja Tommit Rosendahl ja Aro nakuttelivat pisteet 1+4.

Huhuja on liikkunut sen suhteen, ettei HaKi haluaisi nousta, mutta Pääkallo.fin tietojen mukaan seuran puolesta nousulle on näytetty vihreää valoa. Eri asia toki on, jatkaisivatko kokeneet liigamiehet tuossa vaiheessa enää joukkueen rosterissa. Rangers on joka tapauksessa ennakkosuosikki tähän sarjaan. Pelit tulevat varmasti olemaan tiukkoja, koska HaKin ykkönen on tämän tason peleihin julmetun kova. Taso kuitenkin tippuu reippaasti seuraaviin kentällisiin, kun taas Rangersilla on marssittaa tasokkaita pelimiehiä kentälle laajemmalla skaalalla.

Näin pelataan:
6.4.2018 klo 19:30 Rangers – AC HaKi Kirkkonummen VS
8.4.2018 klo 18:30 AC HaKi – Rangers Campo Center Vantaa
14.4.2018 klo 17:00 Rangers – AC HaKi Kirkkonummen VS (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Rangers kokee kauden toisen tappionsa (poislukien cup-tappio Loviisan Torille), mutta nousee Divariin voitoin 2-1.

Merikoski SBT-Pirkat

Tässä parissa kohtaa kaksi joukkuetta, jotka ovat molemmat tehneet Divariin ranskalaisen visiitin 2010-luvulla. Merikoski pelasi toiseksi korkeimmalla tasolla kaudella 2012-13 ja Pirkat puolestaan kaudella 2015-16.

Vauhdikasta salibandya pelaava Merikoski rallatteli kotonaan 13-5 voittoon IBK MEDA:sta ja onnistui klaaraamaan homman vieraissakin 6-3. Näin ollen Divari-karsintojen päätöskierros kutsui suoraan voitoin 2-0.

Oululaisten ykköspistenikkarina toimi seitsemän pistettä kahteen peliin takonut Niko Shnoro, jolla aiempaa Divari-kokemusta löytyy muun muassa Papasin ja KeLyn paidoista. Runkosarjassakin loistaneet Mika Heiskanen, Vesa Heikkinen ja Matti Viitajylhä komppasivat mukavasti. Myös Mikael Tuorila onnistui kahden pisteen keskiarvolla.

Pirkat puolestaan lähetti kesälomille Seinäjoen Mailattomat niin ikään otteluvoitoin 2-0. Seinäjoella Pirkat oli vain niukasti parempi maalein 4-3, mutta kotisalissaan se voitti selkeämmin 9-5.

Onnistumiset jakaantuivat tasaisesti, sillä ainoastaan Mikko Kelkka ja Ristomatti Lummikko onnistuivat tekemään neljä pistettä tai enemmän. Kaksi tehopistettä nakutteli kaikkiaan kuusi Pirkkain pelaajaa.

Merikoskella on kotietu tässä sarjassa, mikä saattaa vaikuttaa yllättävänkin paljon. Joukkueet pelaavat hieman eri tyylistä salibandya. Merikoski pitää yllä vauhtia ja Pirkat puolestaan koittaa pelata kontrolloidummin sekä pallollisena, että pallottomana. Kyseessä on varmasti mielenkiintoinen sarja, jossa varmasti kulminaatiopisteeksi nousee se, kumpi pystyy heiluttamaan tahtipuikkoa.

Näin pelataan:
7.4.2018 klo 15:00 Merikoski SBT – Pirkat Kastelli Oulu
8.4.2018 klo 16:00 Pirkat – Merikoski SBT Pirkkalan vapaa-aikakeskus
14.4.2018 klo 15:00 Merikoski SBT – Pirkat Kastelli Oulu (tarvittaessa)

Kumpi voittaa:
Tasaista, tasaista on, mutta…

Pirkat hakee ison ryöstön ratkaisevasta kolmannesta ottelusta ja nousee Divariin voitoin 2-1.

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.