Juniorit

Lohkovoittonsa jo varmistanut Suomi karkasi Slovakialta päätöserässä

04.05.
2018
1 Kommentti
0
Juniorit

Suomi juhli välieräpaikkaa. Kuva: IFF.

Alkulohkonsa voiton jo eilen varmistanut Suomi kellisti perjantaina Slovakian U19-tyttöjen MM-kisoissa lukemin 6-1.

Ottelun avauserässä Suomi oli parempi ja johtikin peliä jo 2-0. Ensin osui ajassa 12:55 Salla Ranta Jenna Taivalojan syötöstä ja noin kolme ja puoli minuuttia myöhemmin Taivaloja maalasi itse Milja Rastaan esityöstä. Avauserässä Slovakian maalivahti Kristina Hlavatalle merkattiin 12 torjuntaa, kun niitä oli Ira Moilasella vain kaksi kappaletta. Lukematkin kertovat olennaista pelin kulusta.

Sama jatkui toisessa erässä, mutta Slovakia onnistui tasaamaan puntteja. Vähämaalisissa merkeissä edenneen kamppailun seuraavan osuman iski Michaela Zikavska ylivoimalla Klara Grossovan syötöstä. Erän lopussa, vain 23 sekuntia ennen taukosummeria, Elina Hautojärvi kuittasi kuitenkin Iina Latvalan syötöstä Suomen 3-1 -johtoon.

Kolmannessa erässä Slovakialla oli etsikkoaikansa erän alkupuolella, kun se pääsi jälleen ylivoimalle. Maalilla Moilanen nappasi pari maukasta torjuntaa ja piti vastustajan yritykset tuloksettomina. Vain tovi jäähyn päättymisestä helähti toisessa päädyssä. Anniina Levälammen maali Hautojärven syötöstä oli varsin vapauttavan tuntuinen osuma. Levälampi napautti pallon varsin tyylikkäästi kaukaa ranteella yläkulmaan.

Levälampi onnistui myös ajassa 54:47, kun hän nosti pallon kanssa suoraviivaisesti omalta puolustusalueelta. Röyhkeä nousu kohti maalia päättyi hienosti maltettuun ja sijoitettuun laukaukseen ohi slovakialaisvahti Hlavatan.

Vapautuneen tunnelman myötä maalitehtailua jatkoi Elli Kylmäluoma. Juulianna Sotala löysi syötöllään Kylmäluoman, joka pelasi lapansa vapaaksi ja latasi kauniisti maalivahdin jalan yli pallon takakulmaan.

Suomen tehokkain oli pistein 1+2 onnistunut Hautojärvi. Levälampi teki kaksi maalia ja pelin parhaaksi Suomen puolelta valittu Taivaloja 1+1.

Suomi kohtaa lauantain välierissä A-lohkossa kakkoseksi sijoittuneen Tshekin. Tshekki koki perjantaina kovia hävittyään Ruotsille peräti 13-2. Välieräkamppailu alkaa lauantaina Suomen aikaa kello 14.

Ottelutilastot

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila