Liigat

Ruotsalaisseura täydentyi toisella Hirvisuolla – nuori TPS-puolustaja siirtyy Allsvenskaniin

30.07.
2018
Liigat

Heikki Hirvisuo (toinen vas.) kipparoi viime kaudella TPS:n A-junioreita. Kuva: Anssi Koskinen

Turun Palloseura tiedotti viime viikolla, että puolustaja Heikki Hirvisuo, 20, siirtyy Ruotsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Allsvenskaniin. Hänen uusi seuransa on Visby IBK.

Joukkueessa pelaa jo entuudestaan TPS-kasvatin vanhempi veli, Ville Hirvisuo.

Viime kaudella TPS:n A-nuorten kapteenina toiminut Heikki Hirvisuo ei ole toistaiseksi saanut vielä yhtään Salibandyliiga-ottelua tilastoihinsa.

Liigadebyytti on kuitenkin tulevaisuudessa hyvin lähellä. Hirvisuo teki samalla kahden vuoden sopimuksen TPS:n kanssa, joka astuu voimaan heti hänen palattua Suomeen.

TPS:n päävalmentaja Jukka Ruotsalainen iloitsi puolustajan saamasta mahdollisuudesta.

– Heikki haki keväällä Turkuun kouluun, mutta valitettavasti paikka ei vielä sopivassa opinahjossa auennut, joten kyseinen vaihtoehto tuli mahdolliseksi myös siviilipuolen osalta. Hän oli edelliskaudella yksi A-nuorten SM-sarjan parhaista pelaajista ja olisimme mielellämme nähneet miehen kamppailemassa pelipaikastaan myös tulevan kauden ryhmässämme. Mutta Visby on myös loistava kasvualusta hänelle niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin ja uskon, että Suomeen palatessaan TPS saa hänestä takaisin loistavan pelimiehen riveihinsä, Ruotsalainen sanoi TPS:n sivuilla.

Hirvisuo pelasi viime kaudella A-nuorten SM-sarjan runkosarjassa 19 ottelua ja iski niissä tehopisteet 7+9=16.

Linkki:
TPS:n tiedote

Piditkö jutusta? Anna kallo!  
Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen