Ulkomaat

Kova törmäys repäisi ruotsalaispelaajan pernan – ”Pyörryin lattialle”

15.08.
2018
Ulkomaat

Jakob Gullberg koki kovia Czech Openissa. Arkistokuva: perwiklund.se

Ruotsin Superliigan Höllvikenin Jakob Gullberg joutui jättämään viime viikonloppuna pelatun Czech Openin kesken sangen ikävästä syystä.

Ruotsalaispelaaja loukkaantui vakavasti alkusarjan toisessa kohtaamisessa EräViikinkejä vastaan. Pelaaja kertoi Innebandymagazinetille, että hän juoksi EräViikinkien puolustajaa päin, ja tilanteen jälkeen tuntui siltä kuin ilmat olisivat menneet pihalle. Gullbergin arvion mukaan häneen osui joko kyynärpää tai jokin ruumiinosa. Tuon jälkeen hän pelasi ottelun loppuun saakka.

Olo heikkeni pelin jälkeen.

– Pelin jälkeen vointini meni todella huonoksi ja istuin vain paikallani ja valittelin sitä kuinka paljon kroppaani sattui. Onnekseni en jäänyt ottelun jälkeen hotellille, vaan lähdin muiden mukana pois. Jos en olisi tehnyt siten, niin en olisi varmaan enää herännyt, Gullberg kommentoi lehdelle.

Ravintolassa olo heikkeni entisestään.

– Ravintolassa en pystynyt syömään, minusta valui kylmää hikeä ja minua huimasi. Pyörryin lattialle ja siinä vaiheessa valmentaja soitti ambulanssi.

Sairaalassa selvisi, että pelaajan perna oli revennyt.

– Sairaalassa tehtiin akuutti operaatio. He avasivat koko vatsani ja korjasivat pernani.

Gullberg on palannut Ruotsiin ja toipumisprosessi on meneillään.

– Luonnollisesti olen vielä sairas ja kroppani ei ole entisellään, mutta taistelen eteenpäin päivittäin. Tarvitsen paljon lepoa ja ravitsen itseäni helposti syötävällä ruoalla, koska koko vatsani avattiin. Yritän tällä hetkellä olla tekemättä mitään äkkinäisempiä liikkeitä, Gullberg kertoi.

Innebandymagazinetin artikkeli

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen