Suomen poikien U19-maajoukkue näyttää tältä – kohtaa Latvian miehet kahdesti

LASBin Julius Lehto (vas.) kuuluu Suomen U19-poikien maajoukkueeseen. Kuva: Jari Turunen

LASBin Julius Lehto (vas.) kuuluu Suomen U19-poikien maajoukkueeseen. Kuva: Jari Turunen

Ensi kevään nuorten MM-kisoihin tähtäävä Suomen U19-maajoukkue kokoontuu 30.8. – 2.9. leirille Eerikkilään, jossa ohjelmassa on myös kaksi ottelua Latvian miesten maajoukkuetta vastaan. Valmentajat ovat kutsuneet leirille kaksi maalivahtia ja 23 kenttäpelaajaa.

– Päästään tosiaan pelaamaan kahdesti Latvian miehiä vastaan, mikä on meille iso juttu, päävalmentaja Atte Juuti sanoo.

– Samalla viedään omaa pelitapaamme eteenpäin ja katsotaan, miten pelaajat pystyvät sitä toteuttamaan. Molempiin otteluihin tulee selvät teemat, ja samalla saamme paljon tietoa siitä, missä mennään. Sitten on enää kuusi viikkoa syksyn EFT-turnaukseen ja meillä käsitys siitä, missä pelitavallisesti mennään ja miten pelaajat ovat sen sisäistäneet.

Pelaajavalintojen pohjana ovat vahvasti huhtikuussa ja kesäkuussa pidetyt maajoukkueleirit.

– Kaksi isolla ryhmällä pitämäämme leiriä painoivat paljon kun katsottiin, miten kukakin pärjäsi koko ikäluokan huippujen kokoontuessa. Toki senkin jälkeen tarkkailu on jatkunut ja jatkuu, ja yli puolet ryhmästä on päässyt pelaamaan liigajoukkueiden harjoituspeleissä.

Mikään lopullinen MM-joukkue ei kaukaloon Latviaa vastaan toki vielä loikkaa.

– Tästä puuttuu vielä monta potentiaalista MM-pelaajaa, mutta tällä kertaa mennään näillä, päävalmentaja muotoilee.

Latvia-ottelut pelataan perjantaina 31.8. klo 14.00 ja sunnuntaina 2.9 klo 9.00.

Leirille kutsutut pelaajat:

Maalivahdit: Oscar Sillanpää Koovee ja Nemo Sipilä Oilers.

Kenttäpelaajat: Niko Einiö Steelers, Tuukka Haudanlampi OLS, Konsta Haukkala SPV, Samuli Huppunen NST, Kim Hyrkkönen Koovee, Jasper Juuti TPS, Timi Kauneela Tiikerit, Niklas Kuisma Tiikerit, Niko Laiti Oilers, Miika Latvala SPV, Julius Lehto LASB, Joakim Lund Tiikerit, Eetu Manninen Oilers, Henri Mutanen LNM, Tuomas Ojala TPS, Aaro Ollikainen Karhut, Jani Rauhala Oilers, Markus Salmi EräViikingit, Kaapo Siekkinen Happee, Elias Siira Nokian KrP, Jose Takala Steelers, Joona Valkama Koovee ja Juuso Varjokumpu TPS.

Teksti: Salibandyliitto

Lisäys 28.8. klo 18.51: Otteluiden alkamisajat lisätty uutiseen.

51 comments

  1. ErVistä vain YKSI. Nyt on ote hävinnyt kokonaan. Ervissähän on ylivoimaisesti eniten harrastajia mutta edustaa vähemmistöä Majussa. Nyt en oikein ymmärrä miten on mahdollista että pienseuroista voi tulla useampia pelaajia, kuin suurseura ErVistä. Ainakaan mun matikkapää ei tuohon riitä vaikka olenkin lukenut paljon enemmän sitä kuin keskiverto kansalainen.

  2. … Miten hyvät valinnat tällä kertaa. Valmennus osannut hommansa tähän asti hienosti…

  3. Einiö ja Limingan sählääjä ovat aivan käsittämättömiä valintoja maajoukkueeseen. On kyllä viime maajoukkueeseen verrattuna taso laskenut aivan huimasti v

  4. Missä Tuukka Jussila ja Aatu Naskali? Suomen parhaimmat pelaajat koskaan missään

  5. Ervin koutsi unohti lähettää ja täyttää kiintiöpaikat, ja niin tiikerit söi Ervin kiintiöstä ensin pari paikkaa ja loput meni jo muille.

  6. Päättää, milloin on liikaa ja milloin liian vähän. Tää bussivarikon ihme voi kattoa, että varikolta ja clasustavei ketään. No varikon omia ei koskaan muutenkaan ole tullut…

  7. Sitten samalla taas sulkea junnu ”keskustelu”, laatu vielä perustasoakin heikompaa ja kohta alkaa ainainen siskon poikien perään huutelu. Sählyväki on huikeeta sakkia, oon ylpeä

  8. Komppaan nimimerkkiä ”farssi” mutta täytyy ihmetellä missä ovat mattilan poika ja Astala??

  9. Tuossahan lukee, että joukkueesta puuttuu vielä monta potentiaalista MM-pelaajaa. Ehkä osalla loukkeja tms. Eikä missään palloilulajissa välttämättä ole parhaat pelaajat, vaan joukkueeseen istuvat sopivimmat. Antakaa nyt poikien näyttää taitonsa.

  10. Eihän tuo huonolta näytä. Hyvät veskarit, Fäldenkin olisi yhtä hyvin voinut olla toinen niistä. 8 pakkia jotka kaikki todella hyviä, taitavat toki kaikki olla leftejä joten siinä ehkä jotain viilaamista. 5 ketjullista hyökkääjiä, kätisyydet huomioitu. Kilpailu peliajasta kova jo tässä puhumattakaan siitä että muutama kova kaveri ei edes listoilla. Tilanne majun kannalta näyttää oikein hyvältä. Mutanen lienee aikamoinen yllätys listalla.

  11. Fälden olisi varmasti voinut olla tuo toinen, jos olisi pelikuntoinen.

  12. Kylläpä ne on tiukassa rightin pakit joita tuohon kyytiin voisi heittää. Kertoo paljon Suomen Junnu valmennuksen tilanteesta.

  13. tuo 40 kiloinen lundi pääsee pelamaan, arvoton sitten kuin tosi pelejä pelataan

  14. Joo onneksi valmennus uskalsi ottaa myös 01:ä muutaman, jotka on sitten avainpelaajia sitten viimeistään vuoden päästä ja luultavasti jo nyt.

  15. Mistä joukkueesta on Mutanen? Mistä sarjasta? Pelipaikka? En ole törmännyt aikaisemmin nimeen.

  16. LNM, 1. divisioona, hyökkääjä, pelinumero 92 ja laukaus mallia Lastikka

  17. Tuossa aika paljon hyökkääjiä mukana .luulenpa että tosta tippuu ton leirityksen jälkeen ainakin einiö mutanen siira ojala!saas nähdä jätkien pitää kyllä onnistua hyvin jos aikovat tuon jälkeen enään majussa olla.epäilen

  18. Eikö muidenkin tarvitse onnistua myös vai mistä kyse?

  19. Varmasti tulee vielä monet yllättämään huikeassa nousussa oleva Niko Einiö

  20. Samaa mieltä tsempparin kanssa. Einiö yksi positiivisimmista nimistä listalla. Jalkaa riittää ja mikä tärkeintä asenne kohdallaan. Aina tehnyt kovasti töitä joukkueensa ja oman kehittymisen eteen. Tullee näyttämään epäilijöille ensi kaudella Steelerssin riveissä liigassa.

  21. Maajoukkuelta!
    Erittäin hyvät valinnat!
    Siellä on nuoria, jotka ovat potentiaalisia lupauksia ja ovat pelanneet pienestä pitäen.

  22. Jos Einiö pääsee pelaamaan tulevalla kaudella liigassa niin täytyy olla aika vaatimaton taso teräsmiehillä…

  23. Julius Lehto erittäin hyvä valinta LASB!
    Asenne kohdallaan, ei pelkää kehittää itseään jatkuvalla tahdilla ja on taitoa muuntautua ja liigapelaajana kokemusta. Pienestä pitäen asti pelannut mailan käsittely on kuin oma lisäkäsi!

  24. Molset: Sillanpää selkeä ykkösveska! Sipilä hyvä kakkonen, Fälden ? (ilmeisesti loukkaantunut).
    Pakit: hyviä pallollisia pakkeja. Varjokumpu, Kuisma, Kauneela ekana hankaluuksissa? Joku kaipaa Mattilaa, joku ei. Ei yhtään superjätkää haastamassa, mutta hyviä peruspakkeja tällekin osastolle tarjolla.
    Vasenlaita: Ollikainen, Lund, Einiö: pelkkää ampumista, toki kovia jätkiä tekemään pisteitä. Paitsi Ollikainen viime aikoina.En pidä pelikäsitystä näillä heroilla kovinkaan laadukkaana. Ojala monipuolisempi vaikka onkin aika vätys välillä. Salmi ainoa varma valinta. Vasempaan laitaan on siis alitarjontaa. Luonnollista, koska vain 10-20% ihmisistä vasureita.
    Sentterit: Juuti varma valinta ilman isääkin. Laiti selkeä myös. Siekkinen on hidas mutta älykäs ja pallovarma, Valkama taas nopea mutta pelikäsitys tai pallollinen peli ei tasalaatuista. Tuleeko joku vielä ulkoa?
    Oikea laita: tarjontaa yli tarpeen vai onko sittenkään? Takala ja Siira pystyy pelaamaan myös muilla paikoilla. Takala ykkösjätkä, pysty tekemään muista parempia pelaajia. Muilla tätä kykyä ei ole. Puhtaita maalintekijöitä on: Haukkala, Haudanlampi, Hyrkkönen. Mutta ei ehkä tarvita kuin 1-2 näistä kisajoukkueeseen, heillä ei ole käyttöä rikkovassa roolissa jämäketjuissa tai alivoimassa. Tiukin kisa on siis oikeilla laitureilla.

    Samantasoisen ryhmän saa kasaan tämän ryhmän ulkopuolelta, ikäluokka on tasainen mutta superjätkät puuttuvat. Kausi on edessä ja vielä matkaa kisoihin. Hyviä valintoja kaikki ja melkein saman verran jäi vielä haastamaan valittuja.

  25. Noniin oli kyllä aivan puutaheinää toi analyysis ei mitään muuta järkiperäistä kun se että takala kykenee tekemään muista parempia pelaajia.

  26. Eilisen miesten TPS-Lasb harkkapeliin perusteella Ojala ei kyllä mikään vätys oo. Erittäin nopea ja yllättävän fyysinen pelaaja. Kaikin puolin taitava.

  27. Tosiaan Laakso ja Kallio päässeet ihan uusiin ”svääreihin” nyt tiikerisiirron jälkeen… Mielenkiinnolla odotan mitä kaksikko (kolmikko +Lund) saa aikaan kauden aikana, sillä potentiaalia on jos hommat tekee vain oikein.

  28. Muutamia yllätyksiä tuli esille tästä porukasta. Maalivahdit ovat loistavia. Sipilä pitää maalivahtiosaston kärkeä, mutta Sillanpää ja fälden eivät ole kaukana hänestä. Puolustuksesta jäi kysymysmerkki Mattilan kohdalle? (Onko loukkaantunut?) Hyökkäys on kovaa luokkaa. Ei vedä vielä kuitenkaan vertoja viime kisajoukkueen tulivoimaan. Uskon Juutin, Kuisman ja Lehdon olevan isossa roolissa tässä joukkueessa. Todennäköisesti tämä joukkue tulee pysymään samana. Muutamia pelaajia saatetaan tiputtaa ja nostaa seuraavan kauden aikana kisaringissä.

  29. Haukkala tulee Juutin kanssa dominoimaan hyökkäyspäätä. Puolustuskin aivan laadukasta tasoa, ja Sipilä saattaa haastaa tällä kaudella jopa Kaltiaisen Oilersin ykköstorjujana.

    Sillanpään hehkutusta en ymmärrä. Pelkästään a-junnujen sm-sarjassa on monia parempia maalivahteja. Sillanpään omassa joukkueessakin hän on kakkostorjuja (toki tulee pelaamaan varmaan enemmän, sillä Tuomea tarvitaan liigassa).

  30. Jos viime kultajoukkueeseen vertaa niin ei ole kyllä lähellekkään yhtä kova joukkue kuin silloin. Saa nähdä millaisen joukkueen ruotsi saa kasaan, viimeksi oli vastassa todella kova ruotsalaisnippu ja suomi vei 100-0.

  31. BSM: Sillanpää on Suomen Mestari ja Sipilä taas ei. Olivat muuten vastakkain. En ymmärrä Sipilän hehkutusta.

  32. En käsitä kommentteja siitä että helmikuun porukka olisi ollut vahvempi. Nyt siitä porukasta puuttuu Fälden joka loukissa. Valitut veskarit todella hyviä.
    Pakeista vaihtunut kolme. Räsänen ei pysynyt ollenkaan vauhdissa eikä Heikkiläkään kovin hyvin pelannut. Mattila voisi varmaan olla mukana nytkin mutta kokeilua varmaan haetaan. Tilalle tulleet Rauhala ja Kauneela selkeästi parempia pelaajia kun Räsänen tai Heikkilä. Valittu pakisto todella hyvä Kuisma, Lehto ja Huppunen todella kovaa luokkaa.
    Kaikki hyökkääjät edelleen mukana, otettu muutama lisää kirittämään tekemistä. Eli miten ihmeessä tuo edellinen ryhmä olisi ollut paljon parempi?

    Joukkueen menestyksen kannalta lienee tärkeätä että ykkössenat Juuti ja Laiti saavat pelinsä kulkemaan. Valkama ja Siekkinen Ok pelaajia mutta riittääkö, kauden aikana noussee kilpailijoita kehiin. Takala todella taitava mutta riittääkö jalka ja puolustusinto?

    Laidoilla 01set Haukkala ja Lund tulevat olemaan jäätävän kovia myös majussa. Monipuolisia kavereita joiden ratkaisut tehokkaita ja pelaavat joukkueen eteen epäitsekkäästi. Einiö ja Ojala myös joukkuepelaajia mutta eivät ihan samalla tasolla. Muilla tekeminen aika yksipuolista vaikka omaa tonttia ihan hyvin hoitaisikin. Salmesta ei ole iloa kun ylivoimalla koska elää puhtaasti vedollaan johon tarvitsee aikaa. Haudanlammella potentiaalia nousta ratkaisupelaajaksi. Mutanen, Ollikainen ja Siira voitaneen vaihtaa milloin vaan samantasoiseen toiseen pelaajaan. Analyysin kanssa siis eri mieltä koska vasen laita ja senaosasto näyttää paljon paremmalta kun oikea laita jossa Haukkala ainoa selkeä valinta känädään. Aika vähän tästä ryhmästä löytyy seuratason tutkapareja (Juuti-Ojala, Valkama-Hyrkkönen) mikä saattaa vielä kauden aikana muuttaa näitä valintoja joidenkin onnistuessa yli odotusten. MEH:iä pitää vähän kompata ja todeta että tunne tällä hetkellä tuo mutta kyllä kauden aikana tulee nousemaan esille muutama supermies joko jo valituista tai ulkopuolelta.

  33. Joo samaa mieltä, parhaat on mukana! Aina tulee pieniä loukkeja kun reilu 20 pitäisi saada kasaan ja toivottavasti he saavat sitten uuden näytön paikan ja oletettavasti näin myös käy. Tästä nipusta löytyy ja on osittain jo löytynyt hyvä runko joukkueelle… Päävalmentaja näyttäisi olevan paljon paremmin ajan tasalla kuin U19 Tyttöjen puolella… Löytyisi vaan hyvät kentälliset ja se ei ikinä ole helppoa. Nopeutta riittää paljon enemmän kuin useammalla liiga joukkueella!

  34. On suuri ja mahtava JUUSO TIENHAARA? Kaveri ei päästä mitään ohitse.

  35. Missä Suomen ylivoimaisesti paras puolustaja Jere Kaasinen? Omistaa aikamoisen viivalaaserin

  36. Onkos noista Latvia-peleistä kellonaikoja saatavana? Matka Eerikkilään ei ole pitkä, joten ajattelin käydä ainakin toisen pelin katsomassa.