Classicin pitkälle voittoputkelle jatkoa – katso sunnuntain tulokset miesten liigasta

Oskari Heikkilä oli hyvässä iskussa kauden avauspelissä. Arkistokuva: Anssi Koskinen

Classic ja Happee mittasivat toisiaan sunnuntaina miesten Salibandyliigan ottelussa. Classic voitti viime kevään Superfinaalin toisinnon lukemin 7-4.

Classic pyöritti peliä vahvasti alusta alkaen ja avausmaalin syntyminen vei lopulta päälle 11 minuuttia, kun ensimmäistä liigapeliään pelannut Matias Vaajala ohjasi pallon Happeen verkkoon. Pari minuuttia myöhemmin Happee käytti hyväkseen Classicin virheen ja Peter Kotilainen iski pelin tasoihin.

Ajassa 16.01 Happeen maalille syntyi maalinedushässäkkä, jonka Sami Johansson päätti Classicin johto-osumaan. Classic oli selkeästi hallitsevampi osapuoli avauserässä, mutta Happee iski paikoin vaarallisesti vastaan.

Toista erää ehdittiin pelata hieman yli minuutti, kun Classic katkaisi Happeen hyökkäyksen keskialueella ja Oskari Heikkilä täräytti kotijoukkueen kolmannen maalin. Happeen kavennusosuma syntyi ajassa 27.11, kun Ville-Pekka Virtanen sai pallon maalin eteen hiukan varkain ja latoi Happeen takaisin maalin päähän.

Classicin neljäs maali syntyi, kun vahvaa ottelua pelannut Heikkilä nousi laidasta Happeen maalille. Heikkilä haki syötöllään Juha Kivilehtoa, mutta pallo meni Mika Kohosen lavasta neljännen kerran Happeen verkkoon. Classicin viides maali oli kolmosviisikon tekosia. Maalista vastasi Aaro Helin, joka laittoi Eetu Sikkisen laukauksen paluupallon verkkoon.

Happeen kolmas maali oli Vili Liposen vahvan yksilösuorituksen kautta. Laituri kuljetti pallon kovasta vastarinnasta huolimatta Classicin alueelle ja tarjoili paikan Tommi Taimistolle, joka naulasi liigauransa avausmaalin. Pari minuuttia ennen erätaukoa Classic pääsi ylivoimalle. Happee oli jopa iskeä alivoimamaalin, mutta lopulta Classic iski ylivoimalla 6-3-maalin Johanssonin toimesta.

Ottelun toinen erä oli myös Classicin hallintaa. Tamperelaisjoukkue antoi myös kovaa painetta Happeen puolustukselle, joten jyväskyläläisten hyökkäystenrakentelu oli hankalaa. Happee oli kuitenkin sangen tehokas omissa paikoissaan, joten kolmanteen erään mentiin 6-3-tilanteessa.

Happee iski kahden maalin päähän ajassa 51.22, kun Eemil Ukkonen viimeisteli komeasti. Viisi minuuttia ennen loppua Happee pääsi pyörittämään ylivoimaa, mutta Classic kesti alivoiman ilman takaiskuja. Vierasjoukkue lähti hakemaan tasoitusta viime minuuteilla ilman maalivahtia ja Johansson viimeisteli hattutemppunsa tyhjiin minuutti ennen loppua.

Classicin tehomaakareina häärivät Johansson (3+0), Heikkilä (1+1) ja Nico Salo (0+2). Happeen Jami Manninen syötti kaksi osumaa ja Markus Laakso pysäytti 26 kutia. Ottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1809 katsojaa. Viime kausi huomioiden voitto oli Classicin 34. perättäinen Salibandyliigassa.