Divarit

Top 5: Miesten Divarin kauden 2018-19 parhaat pelaajat

08.09.
2018
Divarit

Teppo Salo on nousijajoukkueen tärkeimpiä pelaajia. Kuva: Kirkkonummi Rangers.

Miesten Divari alkaa 15.9. Pääkallo.fi julkaisee tapansa mukaan kauden alla top-listoja eri sarjoista.

Divarin Top 5 -pelaajien listan suhteen toimituksella riitti pähkäiltävää. Listalla painotettiin myös pelaajien merkitystä omalle joukkueelleen, eikä ainoastaan pelkkiä pelitaitoja, jotka nekin luonnollisesti kuitenkin huomioitu.

5. Teppo Salo, Kirkkonummi Rangers
Teppo Salon valintaa voidaan pitää tietynlaisena yllätyshakuna tälle listalle, mutta kyseinen herra on ollut liigajoukkueiden kiikarissa jo aiempina vuosina. Nuori mies on kuitenkin halunnut pysyä Kirkkonummella ja onkin tehnyt kovaa jälkeä tehojensa puolesta. Kolmen edellisen kauden aikana A-junioreiden SM-sarjassa hyökkääjä on iskenyt 64 otteluun 152 tehopistettä ja lisäksi operoinut kakkosdivarissa viime vuosien aikana 52 ottelua pistein 49+71=120. Toki molemmat ovat erilaisia sarjoja kuin Divari, mutta on hyvin todennäköistä, että Salo tulee tekemään kovaa jälkeä myös valtakunnan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.

Iiro Kinnunen on esittänyt vakuuttavia otteita Divarissa. Kuva: Esa Jokinen.

4. Iiro Kinnunen, O2-Jyväskylä
Iiro Kinnunen on onnistunut Divarissa käytännössä jokaisella pelaamallaan kaudella. Jo aikanaan kaudella 2013-14 Blackbirdsissä 26-vuotias pelimies iski 47 tehopistettä ja onnistui M-Teamin liiganousuun päättyneellä sesongillakin tekemään lähes pisteen per ottelu. Viime vuonna osoitti olevansa Joni Lempisen ohella O2-Jyväskylän tärkeimpiä yksittäisiä pelaajia. Kinnunen on pallollisessa pelissä vahvimmillaan, muttei ole yksinomaan tehokas pistenikkari, vaan varsin monipuolinen pelaaja.

Jani Hyytiäinen edusti viime kaudella TPS:aa. Kuva: Anssi Koskinen.

3. Jani Hyytiäinen, FBC Turku
Kahdella edellisellä kaudella Hyytiäinen iski Salibandyliigassa yli 30 tehopistettä ja oli viime kaudella TPS:n tehokkain pelaaja. Palasi täksi kaudeksi kasvattajaseuraansa ja on varmasti yksi FBC Turun tärkeimmistä pelaajista ei pelkästään tehojensa, vaan myös monipuolisen ja raastavan pelityylinsä ansiosta. Tehnee kovaa jälkeä etenkin, jos pelaa Sokan vierellä.

Joni Rokosa on SalBan pelillinen johtaja. Kuva: Anssi Koskinen.

2. Joni Rokosa, SalBa
Rokosa on SalBan joukkueen tukipilari, joka on osoittanut niin liiga- kuin divarikausillaan olevansa raumalaisten puolustuksen pelillinen johtaja. Kokemusta on molemmista sarjoista reippasti yli sata peliä ja pisteitäkin esimerkiksi Divarissa 84 kappaletta. ”Koiralauma” on heikentynyt merkittävästi viime kaudesta, joten siinäkin mielessä taitava, juonikas ja hyvällä syöttövalikoimalla varustettu Rokosa tulee olemaan joukkueelleen ehdottoman elintärkeä pelaaja.

Miikka Sokalla on iso ruutu FBC Turun rosterissa. Kuva: Anssi Koskinen.

1. Miikka Sokka, FBC Turku
Sveitsistä takaisin koti-Suomeen ja jopa hieman yllättäen FBC Turkuun palannut Sokka on taitava ja hyvällä pelikäsityksellä varustettu keskushyökkääjä, joka olisi varmasti mahtunut useammankin Salibandyliigan joukkueen rosteriin. Kokemusta liigakentiltä on TPS:n ja SalBan paidassa 121 peliä ja pisteitäkin on ropissut lähes piste per peli -tahdilla. Sokka on vahvistuneen ”BeeCeen” ykkösnimi tällä kaudella.

Aiheesta ja listasta voit keskustella tässä osoitteessa.

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi
Jutun kirjoittajana Pääkallo itse.