Top 5: Salibandyliigan kauden 2018–19 läpimurrot

Divarissa hurjia tehoja mättänyt Kevin Nylund voi olla yllätys monille liigakentillä. Kuva: Ari Honkonen

Divarissa hurjia tehoja mättänyt Kevin Nylund voi olla yllätys monille liigakentillä. Kuva: Ari Honkonen

Julkaisemme tuttuun tapaan top-listoja kauden alla ja nyt vuorossa on liigan läpimurtopelaajat.

Listasimme tulevan kauden viisi potentiaalista läpimurtopelaajaa.

5. Kevin Nylund, Indians

Läpimurtolistan aloittava nimi voi olla monelle jopa pieni yllätys alkavalla kaudella. Kaikessa hiljaisuudessa todella kovia tehoja Divarissa takonut Kevin Nylund päätti suunnata alkavaksi kaudeksi vihdoin liigakentille.

Viime kaudella koko Divarin pistepörssin toisen sijan napannut Nylund on äärimmäisen taitava hyökkääjä. Peliälynsä vuoksi hän kuului jo juniorivuosinaan koko 1995-ikäluokkansa parhaimmistoon. Uusi ympäristö ja liigapelien tuomat haasteet eivät takaa varmaa läpimurtoa, mutta onnistuessaan Nylund voi tuoda Indiansille paljon iloa.

Eetu Ijäkselle (kesk.) on tarjolla isoa roolia oululaisten kapeassa ringissä. Kuva: Anssi Koskinen

4. Eetu Ijäs, OLS

Juniorivuosinaan kammotehoja tykittänyt lupaus on pelannut jo kaksi vajaata liigakautta Oulussa, mutta nyt on paikka lopulliseen läpimurtoon. 1999-ikäluokkaa edustava Eetu Ijäs pystyy operoimaan sekä hyökkääjän että puolustajan tonteilla. Harjoituspeleissä nuorukainen on istutettu välillä OLS:n kakkossentteriksi.

Todella kapean puolustusosaston vuoksi voi kuitenkin olla, että Ijäs nähdään usein keltasinisten alakerrassa. Pienestä koostaan huolimatta hän on osoittanut sopeutuvansa varsin hyvin liigavauhtiin, eikä pelirohkeutta puutu. Nyt on roolia tarjolla ja mahdollisuus lyödä kunnolla läpi liigakartalle.

Jasper Juuti on jo U19-maajoukkueen kärkiyksilö. Nyt on mahdollisuus vakiinnuttaa paikka liigakentillä. Kuva: Esa Takalo

3. Jasper Juuti, TPS

Jasper Juuti lukeutuu eittämättä 2000-ikäluokan terävimpään kärkeen. Nuorelta pelimieheltä löytyy jo useita huippusentterin ominaisuuksia: taitoa, peliälyä ja viimeistelytaitoa. Sen lisäksi jalat käyvät niin nopeasti, että monilla tulee alkavalla kaudella kiire lahjakkuuden kanssa.

Vahvistuneessa TPS:ssä riittää jo valmiiksi tunkua keskushyökkääjän paikoille, mutta kaiken onnistuessa Juutilla on jo tällä kaudella mahdollisuudet läpimurtoon. Nuoren lupauksen henkinen kantti joutuukin nyt kovaan testiin.

Taitava pallollinen puolustaja Julius Lehto nousi jo viime kaudella LASBin edustuksen kokoonpanoon. Kuva: Juhani Järvenpää

2. Julius Lehto, LASB

Millenium-pelaajien lista jatkuu lahtelaisnuorukaisen myötä. Julius Lehto pelasi itsensä jo viime kaudella hyvillä otteillaan joukkueen vakituiseen kokoonpanoon. Aiemmin urallaan hyökkääjänäkin nähty Lehto on kuitenkin vakiinnuttamassa paikkaansa sekä seura- että nuorten maajoukkueessa puolustajana.

Taitava ja hyvin laukova Lehto on takonut pakin tontilla tehoja piste per peli -tahdilla juniorien kentillä. Nyt onkin oiva sauma kohentaa viime kauden tehoja (5+1=6) liigassa, kun vastuuta on varmasti luvassa lahjakkaita ja nuoria pelaajia vilisevässä LASBissa.

Kun Joonatan Kovanen (vas.) saa Nokian KrP:ssä vanhan tutkaparinsa Joona Rantalan vierelleen, voi tulos olla hurjaa. Kuva: Kari Saha/Urheilusuomi.com

1. Joonatan Kovanen, Nokian KrP

Nokian KrP kuuluu ehdottomasti siirtomarkkinoiden voittajiin. Syksyllä 19 vuotta täyttävän Kovasen hankinta oli kuitenkin äärimmäisen nerokas peliliike, sillä Nokialle siirtyi myös NST-ajan tutkapari Joona Rantala.

Monipuolisena taiturina tunnettu Kovanen on lukeutunut jo kahtena viime kautena Divarin tehokkaimpiin hyökkääjiin. Lappeenrannassa hän pelasi 52 ottelua tehoin 52+42=94. Potentiaalia on lyödä jo heti ensimmäisellä täydellä liigakaudella kovat tehot tiskiin. Kehityksen perusteella voidaan jo sanoa, että Kovasesta kuullaan vielä tulevaisuudessa.