Liigat

Video: Welhojen tähtipuolustajalle kahden ottelun pelikielto päähän kohdistuneesta kontaktista

26.09.
2018
Liigat

Iiro Lankiselle tuomittiin kahden ottelun pelikielto. Kuva: Salibandy.fi

Welhot-puolustaja Iiro Lankinen sai Salibandyliiton kurinpitäjältä kahden ottelun pelikiellon päähän kohdistuneesta kontaktista. Lankinen ”lanasi” Steelersin Niko Einiön sunnuntain (23.9.) kamppailussa.

Kurinpitäjä perusteli päätöstään seuraavin sanankääntein.

– Peliajassa 59:17 Steelersin maalivahti avaa pallon keskialueen tuntumassa poikki kentän juoksevalle Niko Einiölle. Einiö pysähtyy vastaanottamaan palloa ja kääntyy takaisin tulosuuntaansa. Einiö ei saa palloa ja samassa Einiön selän takaa tullut Iiro Lankinen törmää Einiöön. Einiö kaatuu maahan ja loukkaantuu lievästi, kuvailee kurinpitäjä tilannetta.

– Lankisella oli esteetön näkyvyys Einiöön. Einiö oli jo pysähtynyt ja suuntaamassa kohti palloa eli tilanne oli pelinomainen. Palloa tavoittelevalla Einiöllä ei ole mahdollisuutta valmistautua kontaktiin, koska Lankinen oli hänen selkänsä takana. Lankinen valmistautuu kontaktiin kääntämällä ylävartaloaan juuri ennen kontaktia. Lankisen oikea olkapään seutu osuu Einiötä päähän.

– Lankisen olisi pitänyt tehdä tilanteessa harkinta siitä, voiko hän ottaa kontaktin tekemällään tavalla. Lankisella oli esteetön näkyvyys Einiöön. Hänen olisi pitänyt tiedostaa Einiön mahdollisuus reagoida tulevaan kontaktiin. Kyseinen tilanne ei tarkoita sitä, ettei pelaajaan saa kohdistaa kontaktia vaan sitä, että kontaktin tulee olla sääntöjen mukainen, ilman loukkaantumisriskiä. Tätä olettamaa Lankinen ei toteuttanut, kurinpitäjä perustelee päätöstään.

Kurinpitäjälle tapaus tuli videotuomarin kautta otteluvalvojan tekemästä videotutkintapyynnöstä. Welhot ehti jo valittaa tuomiosta, mutta valitus hylättiin. Lankinen kärsii rangaistuksensa 26.9. pelattavassa Welhot-OLS-pelissä sekä 6.10. pelattavassa Welhot-EräViikingit-pelissä.

Lankisen tilanne videolla:

Aiheesta voit keskustella täällä

Kurinpitopäätöksen löydät täältä

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen