Nyt se tapahtui! Henri Johansson nousi Salibandyliigan tonnikerhoon

Henri Johansson nousi Salibandyliigan tonnikerhoon perjantaina! Kuva: Esa Takalo

Henri Johansson nousi Salibandyliigan tonnikerhoon perjantaina! Kuva: Esa Takalo

Westend Indians ja Nokian KrP kohtaavat perjantaina miesten Salibandyliigan pelissä Espoon Otahallissa. Ensimmäisessä erässä tehtiin historiaa, kun Henri Johansson iski maalin, joka oli miehen tuhannes piste Salibandyliigassa.

Maali syntyi ajassa 8.37, kun Johansson laukoi pallon maaliviivan yli pienestä kulmasta. Syötön historialliseen maaliin antoi Joni Henttonen. KrP voitti pelin lopulta maalein 10-7. Tehomiehiä olivat Johansson (3+0), Joona Rantala (1+2) ja Mikko Laakso (2+1).

Johanssonille, 33, kausi on 17. miesten liigassa ja otteluita on kertynyt runkosarjassa ja pudotuspeleissä yhteensä 488 ja niissä hän on iskenyt tehopisteet 587+413=1000. Johansson on Salibandyliigan runkosarjan kaikkien aikojen paras pistemies tehoin 524+363=887.

Johanssonin palkintokaapista löytyy kaksi SM-hopeaa ja kaksi SM-pronssi, joista jälkimmäinen tuli viime keväänä Nokian KrP:n paidassa. Johansson edusti liigauransa seitsemän ensimmäistä kautta Classicia ja on sittemmin kuulunut KrP:n vahvuuteen. Suomen maajoukkueen mukana Johansson pääsi juhlimaan MM-kultaa 2010 ja MM-hopeaa 2012.

Kaikkien aikojen eniten pisteitä Salibandyliigassa eniten on iskenyt Mikko Kohonen (654+368=1022).

Johanssonin tuhannes piste videomuodossa: