Salibandyliitto aikoo tutkia naisten liigapelin tapahtumat – syynä potkut saaneen valmentajan kommentit

SB-Pron otteita lauantain Pelicans-pelissä selvitellään. Kuva: Esa Takalo

SB-Pron otteita lauantain Pelicans-pelissä selvitellään. Kuva: Esa Takalo

Suomen Salibandyliitto selvittää Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEK ry:n suosituksesta tapahtumia naisten Salibandyliigan 21.11. pelatusta ottelusta Pelicans SB – SB-Pro.

Suomiurheilu.com uutisoi myöhään keskiviikkoiltana SB-Pron päävalmentajan erottamisesta valmentaja Vesa Pulkkisen antamin kommentein. Kommenteissa viitataan epäsuorasti siihen, että osa joukkueen pelaajista ei mahdollisesti olisi pyrkinyt ottelussa parhaaseen suoritukseensa.

Ottelu oli Veikkauksen pitkäveto-kohteena ja asiassa on konsultoitu siten myös Veikkausta.

Salibandyn kilpailusääntöjen 9§ määrittelee reilun pelin periaatteista, että osallistuessaan liiton kilpailutoimintaan, henkilö sitoutuu noudattamaan urheilun eettisiä ja reilun pelin periaatteita.

Kilpailusääntöjen 12§ määrittelee, että kilpailutoiminnan eettinen lähtökohta on, että otteluun osallistuvat pelaajat, valmentajat, toimihenkilöt, joukkueet ja seurat pyrkivät ottelussa parhaaseen mahdolliseen suoritukseen.

Salibandyliitto kuulee kirjallisesti Vesa Pulkkista, sekä hänen kommenteissaan viittaamia pelaajia Tiltu Siltasta, Karoliina Kujalaa, Jaana Lirkkiä ja Heidi Lirkkiä. Selvitysten perusteella päätetään mahdollisesta pääsarjojen sarjamääräysten 47§ mukaisesta kurinpitoasian vireille laitosta. Selvitykset on pyydetty 30.11. klo 16:00 mennessä.

Teksti: Salibandyliiton tiedote