Suomi Tshekkiä etevämpi Sveitsissä – Veera Kauppi naulasi hattutempun

Veera Kauppi osui kolmesti Tshekin verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Tshekin naisten Salibandymaajoukkueet kohtasivat lauantaina Sveitsin EFT-turnauksessa. Suomi kaatoi Tshekin maalein 8-4.

Suomi oli vastustajaansa edellä avauserässä, mutta Tshekilläkin oli paikkansa. Ensimmäisen maalin iski Veera Kauppi, joka ohitti tshekki-vahdin ajassa 11.21. Maali jäi ensimmäisen kaksikymppisen ainokaiseksi.

Toisen erän alussa Tshekki tuli tasoihin Martina Repkovan osumalla. Suomi ei kuitenkaan lamaantunut, vaan Jenna Saario ja Veera Kauppi iskivät Suomen nopeasti kahden maalin johtoon. Taru Nordman tarjosi syötön Saarion maaliin ja se oli 18-vuotiaan ensimmäinen piste naisten maajoukkueessa.

Tshekki kavensi erän puolivälin paikkeilla taidokkaalla viimeistelyllä. Ottelua oli kulunut 31.41, kun Veera Kauppi sai hattutempun täyteen. Laura Mannisen osuma varmisti Suomelle 5-2-taukojohdon.

Tshekki paransi otteitaan kolmannessa erässä. Vieraiden kolmas osuma syntyi ajassa 47.35, kun SB-Prosta tuttu Denisa Ratajova löi vapaalyönnistä tulleen syötön ilmasta Suomen verkkoon. Vain 43 sekuntia myöhemmin Sanna Risteli laukoi ja pallo pomppi Tshekin maaliin onnekkaasti. Osuma merkittiin omaksi maaliksi.

Viimeisellä kympillä Suomi osui vielä Saarion ja Oona Kaupin toimesta. Tshekki iski myös yhden maalin viimeisillä minuuteilla, mutta voittajasta ei jäänyt epäselvyyttä. Suomen tehopelaaja oli kolmesti maalannut Veera Kauppi. Kahden pisteen onnistujia olivat Saario (2+0), Oona Kauppi (1+1) ja Mia Karjalainen (0+2).

Suomi kohtaa EFT-turnauksen päätöspelissä Ruotsin. Ottelu käynnistyy sunnuntaina klo 13.