IS: Dramaattinen hälytys keskeytti junioriturnauksen – ”Kuulutettiin mahdollinen kaasuvuoto, räjähdysvaara, poistukaa rakennuksesta”

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Kuvituskuva: Iiro Karesniemi

Viime viikonloppuna pelatussa kansainvälisessä junioriturnauksessa HFC:ssa koettiin dramaattisluontoinen keskeytys, kun Ruskeasuon Arena Centerin hälytysjärjestelmä meni päälle, Iltasanomat kertoo verkkosivuillaan.

Paikalla ollut Iltasanomien lukija kertoi lehdelle seuraavaa.

– Kuulutettiin mahdollinen kaasuvuoto, räjähdysvaara, poistukaa rakennuksesta, silminnäkijä kertoi.

Samalla pelaajille ja katsojille annettiin selkeä ohje, että hallin läheisyyteen ei saa jäädä. Ruskeasuon Arena Center sijaitsee bussivarikon yhteydessä ja shortseissa värjötelleet pelaajat pääsivät lehden mukaan lämmittelemään busseihin.

Helsingin pelastuslaitoksen paloesimies Pekka Palonen vahvisti IS:lle, että hälytyksen syy oli lopulta varsin inhimillinen, eikä mitään todellista vaaraa ollut.

– Pallo oli lentänyt pieneltä harjoituskentältä ulos, osunut palovaroittimeen ja rikkonut sen lasin ja osunut painikkeeseen.

Arena Centerin toimitusjohtaja Petteri Bergman vakuutti Helsingin Sanomille, että Arena Centerin tiloissa ei ole mitään kaasuihin viittaavia aineita, vaan hälytyksen sanamuodot liittyvät enemmän bussivarikon toimintaan.

– Rakennuksessa on myös linja-autovarikko, jossa on kaasukäyttöisiä linja-autoja, ja siksi sama kuulutus tulee kaikista palohälytyksistä, Bergman kertoi.

Ruskeasuon Arena Center nousi otsikoihin myös viime kaudella, kun miesten Divarin peli keskeytyi kaasuvuotoepäilyn vuoksi. Bergmanin mukaan rakennuksessa ei ole koskaan oikeasti ollut kaasuvuotoa.