Liigat

Classicista Suomen Cupin valtias – Johansson iski ratkaisun jatkoajalla

16.02.
2019
Liigat

Classic juhlii toista perättäistä Suomen Cupin voittoa. Kuva: Juhani Järvenpää

Happee ja Classic kohtasivat lauantaina miesten Suomen Cupin finaalissa Tampere Areenalla. Classic juhlii Suomen Cupin voittoa Sami Johanssonin ajassa 69.41 iskemän jatkoaikamaalin myötä.

Classic painoi vahvasti päälle koko erän ajan. Avausmaali nähtiin lopulta juuri ennen erätaukoa, kun Joonas Pylsy latasi Classicin taukojohtoon 13 sekuntia ennen erätaukoa tarkalla laukauksella. Erä oli pääosin tarkkaa vääntöä puolin ja toisin, mutta Classic oli hyökkäyspäässä hiukan edellä. Happee loi kuitenkin muutamia hyviä paikkoja.

Happee aloitti toisen erän vyöryllä. Tasoitus näki päivänvalon ajassa 23.57, kun Joel Lahti petasi Vili Liposelle avopaikan maalin eteen, josta mies ei erehtynyt. Ajassa 33.28 nähtiin ottelun ensimmäinen ylivoima, kun Happeen Lassi Kotovaara komennettiin jäähypenkille mailaan lyömisestä. Atte Erosen tolppakutia lähemmäksi Classic ei päässyt, joten peli jatkui tilanteessa 1-1.

Toisessa erässä ei nähty lisäosumia. Kaikkinensa toinen kaksikymppinen oli vauhdikkaampi kuin ensimmäinen. Happee paransi ensimmäisen erän jälkeen otteitaan ja lisämaaleja olisi voinut syntyä molempiin kenttäpäätyihin.

Kolmas erä käynnistyi jälleen hyvin jyväskyläläisittäin. Happee mylläsi vahvasti Classic-päädyssä ja lopulta Liponen osui toistamiseen rystykudilla. Classic painosti maalin jälkeen vahvasti Happee-päädyssä, mutta jyväskyläläis puolusti tiukasti ja hyvät paikat olivat kortilla. Viimeistä kymppiä oli pelattu 43 sekuntia, kun Nico loistopassi Eemeli Salinin, joka tasoitti pelin. Maali syntyi siirretyn rangaistuksen aikana.

Pari minuuttia myöhemmin nähtiin Peter Kotilaista parhaimmillaan. Mies kiersi pitkän kaaren pallon kanssa Classicin kenttäpäädyssä, kunnes Juha Kivilehto joutui pysäyttämään taiturin jäähyn arvoisesti. Classic kesti hyvän Happee-ylivoiman osin Lassi Torisevan torjuntojen ansioista, mutta se oli lähellä myös maalintekoa miesvajaalla. Salon laukaus osui kuitenkin tolppaan.

Happee pelasi kokonaisvaltaisesti erittäin hyvän kolmannen erän ja puolusti mallikkaasti. Loppua kohden molemmat joukkueet varmistelivat tilannetta, ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaika oli pallollisen pelin suhteen Classicin hallussa. Hyvät paikat olivat kuitenkin vähissä. Ratkaisumaalin iski lopulta Johansson, kun Classic iski vastaan ja pallo tuli Oskari Heikkilän päätylankkikudin kautta takatolpalle tyhjään maaliin. Tamperelaisryhmä vei siis voiton maalein 3-2.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen