Liigat

ErVi-puolustajalla vaikea nilkkavamma: ”Kivut alkoivat vaikuttaa jo arkipäiväiseen elämään ”

10.02.
2019
Liigat

Teemu Metsälän kausi jäi lyhyeksi. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikinkien riveihin täksi kaudeksi hankittu Teemu Metsälä, 21, kärsii vaikeasta nilkkavammasta. Sen vuoksi Metsälän kausi jäi vain neljän pelin mittaiseksi, eikä häntä varmuudella nähdä kaukalossa enää tällä kaudella.

EräViikinkien uutisen mukaan Metsälä on kärsinyt nilkkavammoista jo useamman vuoden ajan.

– Ensimmäisen nilkkaleikkauksen jälkeen, mikä oli ennen Nuorten MM-kisoja 2015, vaivat alkoivat. Muistaakseni aikalailla siinä kisojen jälkeen, silloin kesällä alkoi ensimmäiset sellaiset huomattavat säryt. Seuraavana syksynä muistaakseni kuvattiin jalkaa ja jotain löydöksiä oli, mutta lääkärin mielestä ei mitään vakavaa, Metsälä itse kertoi seuran sivuilla.

Ensimmäinen liigakausi 2016-17 sujui vielä kivuista huolimatta, mutta kautta 2017-18 varjosti toisenlainen ongelma. Puolustaja kärsi puoli vuotta sydäntulehduksesta, ja kausi meni sen vuoksi piloille.

Viime kesänä Metsälä veti ErVin mukana normaalin harjoituskauden, mutta ongelmat eivät olleet hävinneet.

– Viime kesänä pääsi pitkästä aikaa treenaamaan kunnolla. Vanhat oireet alkoi kuitenkin pikku hiljaa palailemaan nilkkaan, mutta halu kehittyä ja menestyä sekä kova kilpailu joukkueen sisällä sai unohtamaan kivut. Tai oikeastaan en niistä halunnut puhua, vaikka olisi ehdottomasti pitänyt, Metsälä paljasti.

Metsälä pystyi pelaamaan neljä ottelua ennen kuin edessä oli totaalinen stoppi.

– Sarjan alkaessa ja muutaman pelin jälkeen kivut alkoi vaikuttaa jo arkipäiväiseen elämään sen verran, että oli vaan pakko yksinkertaisesti avata suu valmennuksen suuntaan ja todettava, että nyt on laitettava homma seis ja tutkittava enemmän.

Tarkemmat tutkimukset osoittivat, että Metsälän nykykuntoisilla nilkoilla ei ole järkevää pelata huipputasolla. Tällä hetkellä hän pohtii uransa jatkoa, sillä ongelmat voivat pahentua entisestään, jos vamma ei korjaannu kunnolla.

EräViikingit kertoi samassa uutisessa myös toisesta loukkaantuneesta pelaajasta. Perttu Puska on uupunut joukkueen kokoonpanosta marraskuun alusta asti ja hänen tilannettaa katsotaan viikkotasolla.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen