Kolmannen erän kiri ei kantanut loppuun saakka – Ruotsin miehet Suomea etevämpiä Espoossa

Ruotsi kaatoi Suomen Espoossa maalein 5-3. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Ruotsin miesten maajoukkueet mittasivat lauantaina toisiaan maaotteluhengessä Espoon Metro Areenalla. Ruotsi kaatoi Suomen maalein 5-3.

Ensimmäinen erä oli vauhdikas mittelö. Suomella oli erässä hyviä maalipaikkoja, mutta erässä nähtiin vain Ruotsin osumia. Ajassa 9.39 Gustav Fritzell vei Ruotsin johtoon, ja toinen osuma syntyi varsin ruotsalaisittain. Suomi nappasi jäähyn kolme sekuntia ennen loppua, ja Ruotsi pelasi pallon maalin edustalle, josta Emil Johansson naulasi 2-0 sekunti ennen erätaukoa.

Toiseen erään Suomi hyvän startin. Peter Kotilaisen loistopassi löysi Joonas Pylsyn, joka toi Suomen maalin päähän ajassa 22.17. Pari minuuttia myöhemmin Suomi joutui tukalaan tilanteeseen, kun sekä Lauri Stenfors että Juha Kivilehto komennettiin jäähylle. Suomi kesti kahden mihen alivoiman ja lopulta Ruotsin pelaajakin joutui istunnolle kesken myllyn.

Jäähysumien jälkeen ottelu tasaantui. Ajassa 35.19 Otto Weidman pääsi karkaamaan läpiajoon, ja viimeisteli komeasti Ruotsin 3-1-johtoon. Erän viimeisillä minuuteilla Kasper Hedlund laukoi ja pallo sujahti Santtu Strandbergin olkapään yli verkon perukoille. Kolmanteen erään lähdettiin tilanteessa 4-1. Suomalaisittain erä oli varsin huono. Joukkue otti kolme jäähyä ja pelasi pallollisesti epävarmasti. Toinen kaksikymppinen oli perusluonteeltaan varsin sekava kotijoukkueen kannalta.

Kolmas erä eteni tasaisissa merkeissä ja paikkoja oli molemmissa päädyissä. Suomen toisen osuman leipoi sama kentällinen kuin ensimmäisenkin. Pylsy sai pallon Otto Lehkosuolta ja viimeisteli tarkalla kudilla maalin kattoon. Vain minuutti ja 12 sekuntia myöhemmin Suomen kakkosviisikko nappasi pallon Ruotsilta keskialueella. Joni-Arttu Sieppi pelasi pallon Justus Kainulaiselle, joka laukaisi Suomen maalin päähän tarkalla kudilla. Piste oli debyyttiotteluaan pelanneen Siepin ensimmäinen miesten maajoukkueessa.

Pari minuuttia myöhemmin Johan Samuelsson viimeisteli Ruotsin viidennen osuman maalin edustalta. Suomi käytti aikalisän ajassa 58.03 ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia. Lisämaaleja ei kuitenkaan enää nähty, sillä Ruotsi puolusti tiiviisti loppuun saakka.

MM-finaalin toisintoa seurasi paikan päällä kaikkiaan 2383 silmäparia.