ÅIF rankaisi Karhujen virheistä – Divarin yllättäjä nousi voiton päähän liigapaikasta

Tuomas Liukolampi (oik.) maalasi ÅIF:lle kahdesti Porissa. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Sipoolainen Divari-joukkue ÅIF nappasi toisen kiinnityksen Salibandyliiga-paikkaan ja on enää voiton päässä noususta. Karhut kaatui Porissa pelatussa kolmannessa liigakarsintapelissä maalein 6–9.

Ottelun ratkaisu nähtiin jo toisessa erässä. Karhujen puolustus oli tuuliajolla, kun vierasjoukkue ÅIF latoi maaleja toisensa perään.

Kakkoserää oli ehditty pelata reilut kahdeksan minuuttia, kun Karhut tasoitti 3–3:een, mutta sitten alkoi vierasjoukkueen näytös. Kimmo Pekkanen ja Anton Ylä-Autio veivät sipoolaiset nopeasti kahden maalin karkumatkalle.

Karhut käytti aikalisänsä, mutta se ei tuonut helpotusta. Tuomas Liukolampi viimeisteli rangaistuslaukauksen tyylikkäästi Roope Mutkan käden alta verkon perukoille.

Toinen erä merkittiin ÅIF:lle maalein 1–5.

Vielä ottelun lopussa porilaisjoukkue iski kolme lohtumaalia, mutta ne tulivat tällä kertaa liian myöhään. Maalintekijöinä kunnostautuivat Tuomas Huhtala kahdesti ja Aaro Ollikainen kerran.

ÅIF:n johto piti viimeisille sekunneille, ja lopulta Oliver Sillanpää viimeisteli hattutemppuosumansa tyhjiin.

Liigakarsintasarja on ensimmäisen kerran katkolla ÅIF:lle perjantaina, kun joukkueet kohtaavat Sipoossa.