B-tyttöjen mestaruus ratkesi jatkoajalla – Wirmolle SM-kultaa

Todellista mestaruusriemua! Kuva: Juhani Järvenpää

B-tyttöjen Suomen mestaruus ratkesi lauantaina Helsingissä, kun mynämäkeläinen SBS Wirmo kaatoi finaalissa EräViikingit. Neljäs finaali meni Wirmolle jatkoajan jälkeen maalein 4–5 ja koko sarja voitoin 3–1.

EräViikingit pysytteli pariin otteeseen johtoasemassa, mutta Wirmo punnersi joka kerta rinnalle. Toisen erän lopussa oli vieraiden vuoro siirtyä kuskin paikalle, kun Emilia Pietilä iski numerot 3–4:ään puoli minuuttia ennen erätaukosummeria.

ErVi pisti kuitenkin pelin jännäksi. Kova kolmannen erän yritys toi tuloksen, kun Anna Järvelä tasoitti pelin kolme ja puoli minuuttia ennen loppua.

Voittajaa lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Silloin esiin nousi kakkosketjun sentteri Roosa Laihinen. Hän viimeisteli voittomaalin Nora Pietilän esityöstä, ja mestaruusjuhlat olivat valmiit alkamaan.

Wirmo hävisi koko pudotuspelien aikana vain yhden ottelun ja oli myös runkosarjan ykkönen. SM-pronssia nappasi oululainen SS Rankat Ankat.