Liigat

Heikkilän alivoimamaali upposi kreivin aikaan finaalissa: ”Olihan se maistuva”

20.04.
2019
Liigat

Oskari Heikkilä (vas.) pääsi tuulettamaan kahdesti Turussa lauantaina. Arkistokuva: Anssi Koskienn

Oskari Heikkilä liekehti pinkkipaitaisen Tampereen Classicin riveissä lauantaina, kun joukkue nappasi 3–8-voiton TPS:stä. Heikkilä iski kaksi osumaa, ja nyt Classic on enää voiton päässä mestaruudesta.

Ottelun jälkeen Heikkilä palasi loppuhölkälle varovaisesti. Vasen jalka näytti kipeältä.

– Vähän kolahti laitaan jalka, mutta ihan kunnossa ollaan. Ei ole paha, Heikkilä tokaisi.

Classic palasi moneltakin osin nyt omalle, vahvalle tasolleen. Peli luisti, ja TPS:llä oli ajoittain vaikeuksia pysyä mukana. Samoin myös henkinen puoli kuulosti Heikkilän kommenttien perusteella olleen kunnossa.

– Nyt oli semmoinen henki ja fiilis tuossa pelissä ja penkillä. Emme lähteneet mukaan siihen, että olisimme vetäneet sen yli.

Classic on joutunut finaalisarjan edetessä rikkomaan kentällisiään. Yksi syy on Krister Savosen loukkaantuminen, jonka vuoksi sentteri Nico Salo on siirtynyt puolustajaksi.

Heikkilä hyökkäsi Joonas Pylsyn ja Eemeli Salinin kanssa ykkösketjussa, ja tulosta tuli.

– Ketjut toimi hyvin, kuten tuloksestakin näkee. Olemme Pylsyn kanssa olleet koko ajan yhdessä, välillä hän on ollut laituripari ja välillä sentteri. Kova on kaveri, isojen pelien mies, Heikkilä kehaisi.

Pylsy olikin neljännen finaalin tehomies, kun tehoja ropisi peräti viiden (2+3) pisteen verran. Hänenkin pelipaikkansa vaikuttaa jonkin verran myös Heikkilän pelaamiseen.

– Pylsy haluaa sitä, että hänellekin jää tilaa. Hän on aika irtoava kaveri, pääsee paikasta toiseen pirun nopeasti. Tietysti antaa ohjeita alhaalta, ja minä menen niiden mukaan.

Yksi pelin käännekohdista oli, kun Classic piti TPS:n ylivoiman nollissa viiden minuutin ajan Pylsyn istuessa jäähypenkillä. Kesken alivoimarypistyksen Heikkilä pääsi karkaamaan pallon kanssa hyökkäysalueelle.

Hyökkääjä teki pienen liikkeen vasemmalle, minkä jälkeen tarkka veto upposi takakulmaan ja muutti tilanteen 2–3:een.

Sen jälkeen Classic meni menojaan.

– Olihan se maistuva. Kyllähän sitä kannattaa vetääkin välillä, Heikkilä hymähti.

Classic on enää yhden voiton päässä kirkkaimmasta kruunusta. Maanantaina sillä on mahdollisuus pistää finaalisarja poikki kotikentällään Tampereella ja nostaa mestaruuskannua neljännen kerran putkeen.

– Toivotaan, että maanantaina olisi tupa täynnä. Se on taas ihan uusi peli. Pitää latautua uusiksi ja valmistautua niin kuin tähänkin.

Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen