Pirkat Divarin karsintojen toiselle kierrokselle – Aapo Mutanen iski voittomaalin loppuminuuteilla

Liigatasoltakin tuttu Aapo Mutanen iski voittomaalin LeBan verkkoon. Arkistokuva: Topi Naskali

Liigatasoltakin tuttu Aapo Mutanen (21) iski voittomaalin LeBan verkkoon. Arkistokuva: Topi Naskali

Pirkkalan Pirkat ja SB LeBa kohtasivat lauantaina miesten Divarin karsinnoissa Pirkkalassa. Pirkat voitti kamppailun maalein 7-5.

Avauserässä iskettiin maaleja hyvällä tahdilla ja erätauolle mentiin kotijoukkueen 3-2-johdossa. Toisessa erässä maalit menivät lukemin 3-1 Leballe, joten päätöserä käynnistyi 5-4-vierasjohdossa.

Päätöserän alkuminuuteilla Rene Andersson iski kotijoukkueen tasoihin. Pirkat saivat ottelun loppuminuuteilla oivan tilaisuuden voittomaaliin, kun LeBan pelaaja komennettiin jäähylle ajassa 57.08. Ylivoima tuotti tulosta, kun Aapo Mutanen naulasi 6-5-osuman pelikellon näyttäessä 58.33. Andersson osui vielä tyhjiin viimeisellä minuutilla.

Pirkkain tehopelaajia olivat 2+2 naulannut Andersson sekä kolmesti osunut Mika Salo. Vierailta Petri Väänänen takoi tehot 1+3 ja Joonas Riekkinen pisteet 2+1.

Pirkat voitti ottelusarjan lukemin 2-0 ja eteni Divarin karsintojen toiselle ja ratkaisevalla kierrokselle.