Liigat

Siltasen ja SB-Pron vahva kevätvire jatkui torstain finaalissa : ”Punainen lanka on löytynyt”

25.04.
2019
Liigat

Tiltu Siltanen on mainiossa kevätvireessä, Samaa voi sanoa koko SB-Prosta, joka johtaa finaalisarjaa voitoin 2-0. Kuva: Jarmo Koskela

PSS ja SB-Pro mittasivat toisiaan torstaina naisten Salibandyliigan toisessa finaalipelissä Porvoossa. SB-Pro oli viekas vieras ja vei voiton ottelusta selkein 9-3-lukemin.

Pro oli monella osa-alueella edellä ottelussa. Se loi vaarallisia paikkoja vastustajaa enemmän, onnistui niissä ja puolusti mallikkaasti.

– Meidän pelaaminen näytti hyvältä maalivahdin silmin. Oli tosi vauhdikas peli molemmin puolin. Molemmat joukkueet pelasivat tosi fyysisesti ja tuomarit myös antoivat tehdä niin. Kyllä tänään otettiin oikeasti naisesta mittaa, maalivahti Tiltu Siltanen kiitteli pelin jälkeen Porvoossa.

Siltanen esiintyi erittäin vakuuttavasti maalillaan. Viimeiselle kympille mentäessä SB-Pron nuottaan oli uponnut vain yksi pallo, mutta PSS iski vielä kahdesti ilman maalivahtia. Jo avauspelissä Pro-vahti pelasi vahvasti, ja toisessa ottelussa koppeja kertyi lopulta 20.

– Minulla oli sopivasti duunia. Pysyin hyvin pelissä mukana ja sain vähän torjuakin, niin ei käynyt aika ihan pitkäksi. Ei se kuitenkaan ollut mikään ylitsepääsemätön urakka myöskään. Aika mukava peli.

– Ihan tyytyväinen kyllä omaan peliin. Voitettiin ja se riittää nyt, Siltanen pohti

Parannettavaa Pron esityksestä ei äkkiseltään löytynyt kovinkaan paljon, mutta jotain kuitenkin.

– Ainahan jotain voi parantaa, mutta minä jätän ne taktiset asiat valmennukselle. Minä en uskalla kommentoida niitä.

– Ehkä tuo meidän 5 vs 6 -peli ei mennyt ihan putkeen, kun tekivät kaksi maalia. Sitä voi vähän parantaa.

Prolla oli syksyllä vaikea vaihe ja valmentajakin sai lopulta lähteä marraskuussa. Kevätkausi, sijoitussarja ja pudotuspelit ovat olleet Suomen mestareiden osalta erittäin vahvoja.

– Mielestäni tulokset osoittaa, että olemme vahva joukkue ja olemme ruvenneet tekemään joukkueena hyvää työtä. Vaikeuksista on saatu voimaa ja se on vienyt meitä myös omalla tavalla eteenpäin. Tehdään yhdessä töitä, punainen lanka on löytynyt, sekä ilo ja riemu. Nyt näkee, että kaikki nauttivat pelaamisesta, Siltanen kertoi.

SB-Pro johtaa ottelusarjaa nyt 2-0. Jos kupletin juoni pysyy samanlaisena, niin se voi juhlia ensi tiistaina mestaruutta Porvoossa sopivasti vappuaattona. Se tietysti vaatisi voittoa myös lauantain ottelusta.

– En ole ennustajaeukko, mutta tokihan se mukavaa olisi. Pitää mennä peli kerrallaan, sillä jokainen peli on uusi mahdollisuus molemmille. Tiukkaa tulee, ja mitä pidemmälle mennään, niin sen enemmän PSS tekee varmasti hommia, että pystyvät meidät voittamaan, Siltanen päätti.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen