SSRA ja PoNoVo jatkoon Divarin karsinnoissa – nämä joukkueet pelaavat noususta

PoNoVo eteni Divari-karsintojen päätöskierrokselle. Kuva: Mikko Markkanen.

Miesten Divarin karsintojen avauskierroksella pelattiin tänään ratkaisevat kolmannet pelit kahdessa ottelusarjassa. Voittoihin ylsivät PoNoVo, sekä SSRA.

PoNoVo kellisti Blue Foxin maalein 8-5. Se johti jo 6-2, mutta siniketut hivuttautuivat vielä kahden maalin päähän. Kolmannessa erässä nuori Leevi Markkanen iski kuitenkin lappeenrantalaisten johdon taas kolmeen maaliin ja Mikael Nyvallin kavennus ilman maalivahtia jäi laihaksi lohduksi. Loppulukemat tyhjään maaliin teki kotijoukkueen Miro Turunen.

Lappeenrantalaisen PoNoVon tehokkain oli pisteet 2+2 takonut Risto Töllikkö. Pakkipari Aleksi Ikonen komppasi pistein 1+2. Blue Foxin puolelta Anton Kallvik, Johannes Vähäkangas ja Christoffer Lassander onnistuivat lukemin 1+1.

Campo Centerissä oululainen SSRA haki ratkaisevan voiton AC HaKista. Ottelu päättyi jatkoajan jälkeen lukemin 6-5 vieraiden hyväksi.

Avauserän jälkeen tilanne oli tasan 2-2, mutta toisessa erässä Rankat Ankat hilasivat itsensä jo kolmen maalin johtoon. Erän lopussa Joonas Ilikainen kuitenkin kavensi ja kolmannen 20-minuuttisen vei HaKi maalein 2-0. Kirin myötä ratkaisua haettiin jatkoajalta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata vain 16 sekuntia ennen kuin Anssi Karjula ratkaisi pelin. Näin oululaiset etenivät PoNoVon tapaan Divarin karsintojen päätöskierrokselle.

SSRA:n voiton takuumies oli tehot 3+1 tehnyt Valte Karvonen. HaKin tehokkain oli Jussi Laamanen pistein 2+1.

Jo aiemmin tiensä karsintojen ratkaisevalle kierrokselle selvittivät SB Vantaa, sekä Pirkat. Näin ollen päätöskierroksen otteluparit ovat PoNoVo-SB Vantaa ja SSRA-Pirkat. Näiden otteluparien voittajat nousevat Divariin kaudeksi 2019-20.