Sveitsiin suuntaava Pylsy säkenöi koko kauden: ”Olin täällä kolme vuotta ja voitin kaiken”

Joonas Pylsy oli huimassa iskussa jälleen, kun panokset olivat kovimmat. Viiteen peliin mies iski tehot 5+5. Kuva: Esa Takalo

Joonas Pylsy oli huimassa iskussa jälleen, kun panokset olivat kovimmat. Viiteen peliin mies iski tehot 5+5. Kuva: Esa Takalo

Classic juhli maanantaina Suomen mestaruutta kotiyleisön edessä Tampereella. TPS kaatui viidennessä finaalissa maalein 4-2 ja mestaruuskannu jäi Tampereelle otteluvoitoin 4-1.

Joonas Pylsy oli yksi Classicin tärkeimmistä pelaajista Salibandyliigan kaudella 2018-19. Joku voi muistaa Pylsyn loistokkaat esitykset myös Champions Cupissa ja joulukuun MM-kisoissa. Kolme viimeistä kautta Classicissa pelannut Pylsy pääsi juhlimaan kolmea perättäistä kultaa Tampereella.

Laiturina tai sentterinä viihtyvä vikkelä sekä taitava Pylsy jatkaa uraansa Sveitsin liigan Wiler-Ersigenissä.

– Vetää tyhjäksi olon tämä. Olin täällä kolme vuotta ja voitin kaiken. Maailmanmestaruuden, Suomen Cupin, Suomen mestaruuden ja sen kaikkein tärkeimmän syyn miksi tänne tulin, eli Champions Cupin. Iso kiitos Passolle (Pasi Peltola), että otti minut aikoinaan Classiciin. Olen kasvanut pelaajana eteenpin ihan valtavasti.

– Ehkä nyt on vähän tuntunut siltä, että minun työ täällä on suoritettu toistaiseksi ainakin. Uudet kuviot ovat aina myös hieno mahdollisuus, Pylsy kiitteli ja pohti tulevaa.

Pylsy, ja muu Classic-miehistö pääsivät juhlimaan mestaruutta ensi kerran kotiyleisön edessä. Hyökkääjä ei kuitenkaan nähnyt, että finaalisarjalla (ensi kertaa paras seitsemästä) tai Superfinaalilla olisi kovin suurta eroa hänen kannaltaan. Hän näki ainakin yhden pragmaattisen edun Superfinaalin hyväksi.

– Olen pelannut molempia. Minulla ei ole mitään väliä. Superfinaalissa ainakin tietää tasan tarkkaan sen, että milloin se kausi päättyy. Molemmista on hyviä muistoja, ja sama se kummalla mennään.

Classic oli sarjassa TPS:aa parempi, ja sitä tuskin kukaan haluaa lähteä kiistämäänkään. Ennakkoon joku saattoi odottaa selkeämpääkin voittoa Classicille, mutta TPS laittoi hyvin kampoihin ottelusta toiseen.

– Se pitää muistaa, että tällaisessa sarjassa voimasuhteet tasoittuvat. Molemmat oppivat lukemaan toistensa peliä. Mitään uusia kikkoja ei voi hirveästi tuoda esille. Meidän pärjäämisen salaisuus on ollut ehdottomasti puolustuspeli. Tänään meni vain kaksi taas omiin. Jos me tuolla tavoin puolustetaan, niin meidät on vaikea voittaa, Pylsy tiesi.

Pylsy oli todella kovassa iskussa kauden kovimmissa paikoissa, kuten MM-finaalissa ja Champions Cupin finaalissa. Hän voitti myös Salibandyliigan pudotuspelien pistepörssin tehoin 13+16.

– Ei henkilökohtaisesti ole merkitystä, mutta minun tehtävä on tuottaa tehoja siellä hyökkäyspäässä, niin totta kai se on hieno kunnia, Pylsy totesi vaatimattomasti.

Superfinaaleissa mestaruusjuhlat osuivat aina lauantai-iltaan, mutta finaalisarja ratkesi nyt maanantaina.

– Katsotaan miten käy. Eiköhän se ”Passo” jotain keksi taas, Pylsy päätti Tampere Areenalla.

Lue myös:
Classicin huikea kausi sai kruununsa neljännen perättäisen Suomen mestaruuden muodossa