Liigat

VeikkausTV-ennakko: Karhuilla plakkarissa yksi kiinnitys liigapaikkaan – sinnitteleekö ÅIf pidempään sunnuntaina?

07.04.
2019
Liigat

Benjamin Lepola (kesk.) tuuletti neljää maalia perjantaina. Kuva: Kari Saha/UrheiluSuomi.com

Sipolainen ÅIF ja porilainen Karhut kohtaavat sunnuntaina miesten Salibandyliigan liigakarsinnoissa sunnuntaina. VeikkausTV näyttää klo 19 alkavan ottelun suorana lähetyksenä.

Lähtökohdat:

Avauspelissä ÅIF pystyi haastamaan Karhuja varsin hyvin ensimmäiset kaksi erää ennen Jan Qvickström-Hellingin viiden minuutin jäähyä. Haastamisella tarkoitetaan enemmänkin sitä, että sen tiukka puolustusmuuri pysyi hyvin kasassa ja joukkue pääsi iskemään maaleja saamistaan paikoista käyden kahdesti johdossa. Todennäköisesti 8-3-lukemiin päättynyt ottelu olisi päättynyt tiukempiin lukemiin ilman viiden minuutin jäähyä, jonka aikana Karhut katkaisi ÅIF:n selkärangan.

ÅIF:lla oli perjantaina vähän sama ongelma kuin Divarin finaaleissakin, eli viimeinen erä oli selkeästi heikointa antia. Porilaiset veivätkin päätöserän nimiinsä maalein 4-0. ÅIF hävisi myös Divarin finaaleissa päätöserät 7-0, mikä ei kieli sinällään hyvää joukkueen kokonaisvaltaisesta suorittamisesta. Avauspelin positiivisia onnistujia olivat varsinkin kakkosviisikon hyökkääjät, joista Kasper Tähkä tehtaili komean maalin.

Karhuilla ensimmäisen ottelun kaksi ensimmäistä erää olivat melko hankalia. Joukkueella oli pallonhallinta, mutta pelivälineen käsittely ei ollut kovin laadukasta. Lisäksi hyökkäyspelistä uupui malttia, ja joukkue lähti turhan usein koettamaan maalintekoa turhan kaukaa, jolloin laukaukset kilpistyivät herkästi ÅIF:n vastaiskutilaisuuksiksi.

Viiden minuutin ylivoiman aikana Karhut sai tehtyä tarvittavaa tulosta toisen erän lopussa ja kolmoserän alussa. Joukkueen viisi viimeistä maalia osui pelikellon mukaan viiden minuutin aikajaksolle. Perjantainkin pelin perusteella Karhut on parempi joukkue kuin Divarista ponnistava vastustaja, joten sen pitää pystyä malttamaan pallollisessa pelissä sunnuntain ottelussa, jos se mielii tehdä asiat omalta kannaltaan helpoiksi. Benjamin Lepolan neljän maalin ottelu oli joukkueen kannalta todella positiivinen seikka, sillä Lepolan kausi ei ole ollut erityisen hyvä toistaiseksi.

Kuumat ja kylmät:

ÅIF:lta löytyi perjantaina kylmiä pelaajia enemmän kuin kuumia, mutta Tähkän otteet voi nostaa jälleen positiivisina esille. Hyökkääjän paikalla operoidessaan Tähkä pystyy korkean taitotasonsa vuoksi paikoin todella luoviin ratkaisuihin. Pakkaspuolelta voi nostaa ainakin ykkösviisikon, joka ei onnistunut ottelussa maalinteossa, mitä voisi ratkaisupelaajilta odottaa.

Jo aiemmin mainittu Lepola on tietysti kuuma pelaaja neljän maalin myötä. Myös Ville Salonen ja Kalle Santanen merkkauttivat mukavat 1+2 tehot avauspelissä.

Yhteinen historia

Joukkueet ovat kohdanneet viime vuosina 11 kertaa ja Karhut on voittanut niistä seitsemän. Kahdesti on päädytty tasapeliin ja kahdesti ÅIF on saalistanut voiton.

Taistelupari:

Kasper Tähkä, ÅIF – Benjamin Lepola, Karhut

Kaksi erityyppistä pelaajaa, mutta ratkaisuvoimaa löytyy molemmista pelaajista. Tähkä on osoittanut kevään aikana, että hatusta löytyy kani jos toinenkin. Lepola on vahva maalintekijä, jolla on erinomainen laukaus. Tähkä pystyy omalla panoksellaan luomaan ÅIF:lle maalipaikkoja melko tyhjästäkin, ja Lepola on taasen hyvässä vireessä pelatessaan erittäin vaikea pideltävä.

Kokoonpanot:

Petri Kuitunen ei ole kuulunut ÅIF:n vahvuuteen muutamaan kuukauteen. Karhujen Antti Vuorinen pelasi vain ensimmäisessä playout-pelissä.

Edelliset ottelut:

ÅIF
5.4. Karhut-ÅIF 8-3
26.3. Tiikerit-ÅIF 6-5 ja.
23.3. ÅIF-Tiikerit 2-5

Karhut
5.4. Karhut-ÅIF 8-3
21.3. Steelers-Karhut 6-3
17.3. Karhut-Steelers 6-4

Pääkallo.fi:n maaliarvio:

Avauspelissä lukemat olisivat voineet pysyä maltillisempina ilman toisen erän vitosta, mutta toisaalta jäähyt kuuluvat lajiin, eikä sen suhteen kannata liikaa jossitella. ÅIF pystyy omalla taktiikallaan hyydyttämään Karhujen tapaisia joukkueita, joilla hyökkäyspelin rakenteet ja pallollinen peli eivät ole priimaluokkaa. Sunnuntaina ÅIF saa taakseen myös kotiyleisön, josta se saanee lisävirtaa. Karhut on kuitenkin ennakkosuosikki kamppailuun.

Pääkallo.fi:n maaliarvio: ÅIF 2, 3, 4 – Karhut 5, 6, 7

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen