Liigat

Classic solmi kovan luokan sopimuksia – Pöllänen ja Nieminen ensi kauden kokoonpanossa

22.05.
2019
Liigat

Alisa Pöllänen on yksi Classicin sopimuspelaajista. Kuva: salibandy.fi

Naisten Salibandyliigan A-sarjan joukkue Tampereen Classic vahvistuu yhteensä viidellä pelaajalla ensi kautta ajatellen.

Sanni Nieminen, 27, pelasi viime kaudella Sveitsissä. Nieminen pelasi sitä ennen kahdeksan kautta Classicissa ja saavutti viisi kultaa ja kolme hopeaa. Puolustaja on pelannut urallaan 197 liigapeliä tehoin 63+75. Nieminen kuuluu myös Suomen maajoukkueen vakiokalustoon.

– Mietin pitkään eri vaihtoehtoja uran jatkon kannalta ja vaakakupin Classicille käänsi erinomaiset harjoitusolosuhteet ja valmennuksen taso. Tavoite on olla osa Sveitsiin lähtevää maajoukkuetta ja kehitykseni kannalta katsoin, että laadukas harjoittelu huippuolosuhteissa edesauttaa tavoitteissani, Nieminen kommentoi Classicin sivuilla.

Alisa Pöllänen, 25, palasi Classicin kokoonpanoon jo kesken viime kauden ja ehti pelata muutaman ottelun pudotuspeleissä. Pöllänen siirtyi kaksi vuotta sitten Classicista Ruotsin liigaan, mutta loukkaantuminen juuri kauden alla pilasi reissun. Lukuisista loukkaantumisista urallaan kärsinyt Pöllänen on kuntouttanut itseään sittemmin.

Pöllänen on myös viisinkertainen Suomen mestari, ja on edustanut Suomea myös MM-kisoissa. Liigaotteluita Pölläsen tilillä on yli 170 ja tehopisteitä niissä on kertynyt lähes 250 kappaletta.

– Kuntoutus on edennyt odotetusti ja tosiaan kun kesä menee hyvin, niin syksyllä isketään taas täysillä. Pelihalut ovat luonnollisesti kovat ja rakkaus lajiin on säilynyt palavana. Päivä kerrallaan tässä mennään ilman isompia odotuksia, on kiva päästä taas pelaamaan, Pöllänen sanaili Classicin sivuilla.

Slovakialainen puolustaja Alžbeta Ďuríková, 23, liittyy joukkueeseen Tshekin liigan SC Vitkovicesta. Ďuríková on saavuttanut entisen joukkueensa kanssa Champions Cupin hopeaa, ja hänet valittiin myös tähdistökentälliseen. Tililtä löytyy myös kaksi Tshekin liigan ja kolme Slovakian liigan mestaruutta.

17-vuotias Emma Mannila liittyy joukkueen maalivahtiosastolle. Mannila siirtyy Tampereelle Steelersin A-tytöistä ja kuuluu Suomen U19-maajoukkueen rinkiin. 18-vuotias Sofia Lappalainen on pelannut kolme viime liigakautta oululaisessa SSRA:ssa. Kaikkiaan 67 liigapeliä pelannut Lappalainen on esiintynyt iskenyt pelaamissaan otteluissa tehot 15+12.

─ Uusien pelaajien myötä saimme runsaasti kokemusta, tahtoa, ammattimaisuutta ja kilpailua pelipaikoista. Taustoilla on tehty hyvää työtä ja joukkueeseen on löydetty oikeanlaisia pelaajatyyppejä, jotka ovat selkeitä vahvistuksia, päävalmentaja Jami Herrala kommentoi uusia pelaajia.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen