Erityislupa heltisi – naisten liigavahti pelaa ensi kaudella miesten kolmosdivaria

Laura Still asettelee ensi kaudella muuria SB Hirvensalon riveissä. Kuva: Esa Takalo

Laura Still asettelee ensi kaudella muuria SB Hirvensalon riveissä. Kuva: Esa Takalo

Vielä viime kaudella naisten liigan EräViikinkejä edustanut maalivahti Laura Still, 31, pelaa ensi kaudella miesten Länsirannikon kolmosdivisioonaa SB Hirvensalon paidassa.

Still on pelannut urallaan yhteensä 12 kautta naisten liigaa ja otteluita on kertynyt 230 kappaletta pudotuspelit huomioiden. Still on pelannut liigassa SB Vantaan, Erä III:n, TPS:n, Tiikereiden, M-Teamin sekä viimeksi ErVin riveissä. Palkintokaapista löytyy yksi kultamitali Erä III:n kanssa saavutettuna.

– Idea lähteä kokeilemaan miesten sarjassa syntyi, kun tiet keväällä erkanivat edellisen joukkueen kanssa ja Penttilä (Jani) heitti ilmoille ajatuksen, että mitä jos lähtisin kokeilemaan siipiäni miesten puolella. Pienen harkinnan jälkeen ajattelin, että miksipä ei?

– Olinhan jo edellisen kauden aikana pyörinyt SBH:n miesten edarin treeneissä. Jonkin verran oli siis käsitystä miesten pelinopeudesta. Oman pelaamisen myötä täytyy myös opetella uusia asioita, sillä miehet pelaavat erilaista salibandyä verrattuna naisiin. Nopeus kasvaa ja vedot ovat tarkempia ja kovempia. On hienoa päästä mukaan oikeasti testaamaan ja haastamaan itseään, kun tällaista tilaisuutta tarjotaan. Kauteen lähden odottavaisin mielin ja tahtotila pärjätä on kova. Loppujen lopuksi asenne ratkaisee, Still kommentoi SB Hirvensalon kotisivuilla.