Liigat

Liigan kurinpitäjällä pitää kiirettä – kaksi tapausta videotuomarilta Waheen käsittelyyn

30.09.
2019
Liigat

Happee-SPV poiki yhden tapauksen kurinpitoon. Kuvan pelaajat eivät liity tapaukseen. Kuva: Esa Jokinen

Viikonlopun Salibandyliigan otteluissa riitti tapahtumia. Sen vuoksi useampi tapaus on edennyt liigan kurinpitäjän Jussi Waheen käsittelyyn.

SPV:n Jari Hankkio ajettiin ulos lauantaina Happeeta vastaan jälkipelin vuoksi. Ulosajon vuoksi tapaus arvioitiin automaattisesti ja vietiin videotuomarin päätöksellä kurinpitoon.

Lauantain ÅIF-Tiikerit -pelissä riitti myös tapahtumia. Leevi Loippo ajettiin pelissä suihkuun, mutta Loipolle ei tuomittu pelikieltoa, joten hän pelasi jo sunnuntaina LASBia vastaan. Tilanne jossa ÅIF:n Miika Kosonen töytäisi Tiikereiden Joakim Lundia vihellyksen jälkeen ei sen sijaan täyttänyt kurinpidon edellyttämiä vaatimuksia videotuomarin mukaan. Tilanteen näet täältä.

Sen sijaan Tiikereiden Yannick Lindroosin ja ÅIF:n Roope Fromin välinen tilanne jatkoajalla arvioidaan vielä kurinpidossa.

Viime viikonloppuna kurinpito käsitteli myös kaksi tapausta, joista toinen johti kahden ottelunpelikieltoon. Nykysäännöillä punainen kortti ei johda automaattisesti lisäpelikieltoon, eikä tapauksia luokitella vakavuuden perusteella. Ulosajot arvioidaan aina erikseen pelien jälkeen.

Viikonlopun otteluiden tapahtumat ovat aiheuttaneet vilkasta keskustelua foorumilla. Keskusteluun pääset alta.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen