Suomi tasapeliin myös Tshekin kanssa – sinivalkoisille rankkarikisatappio

Veera Kauppi huudatti kotiyleisöä kolmesti varsinaisella peliajalla ja kerran rankkareissa. Kuva: Anssi Koskinen

Veera Kauppi huudatti kotiyleisöä kolmesti varsinaisella peliajalla ja kerran rankkareissa. Kuva: Anssi Koskinen

Suomen ja Tshekin naisten salibandymaajoukkueet mittasivat toisiaan sunnuntaina. Ottelun varsinainen peliaika päättyi 4-4, mutta Tshekki voitti pelin rankkarikisan jälkeen.

Avauserässä Tshekki pääsi johtoon Suomen oman maalin myötä, mutta Veera Kaupin osuma toi Suomen tasoihin. Toinen erä oli Suomalaisittain vaikea. Veera Kauppi vei ensin kotijoukkueen johtoon, mutta Denisa Ratajova, Martina Repkova ja Tereza Urbankova osuivat ja Tshekki pääsi kahden maalin johtoaseman saattelemana kolmoserään.

Kolmoserään Suomi teki muutoksia ja niistä merkittävin oli se, että Jenna Saario siirrettiin Kaupin siskosten keskushyökkääjäksi. Erää ehti kulua 19 sekuntia, kun Saario pussitti pallon sisään Oona Kaupin syötöstä. Pari minuuttia myöhemmin Veera Kauppi sai hattutempun täyteen kaksoissiskonsa syötöstä. Kolmoserässä Suomi oli selkeästi Tshekkiä parempi.

Varsinaisella peliajalla ei nähty enempää maaleja, ja ratkaisu venyi jälleen rangaistuslaukaisukilpaan. Suomelta onnistui ainoastaan Veera Kauppi, ja Tshekki voitti kisan 2-1. Suomen tehopelaajia ottelussa olivat Veera (3+0) ja Oona (0+3) Kauppi.

Kolmen maan turnauksen lopulliset sijoitukset ratkesivat todella täpärästi. Jokainen ottelu löysi voittajansa vasta rankkareissa, ja kaikki kolme maata (Suomi, Sveitsi ja Tshekki) keräsivät kolme pistettä. Suomi pelasi kaksi 4-4-tasapeliä, joten 8-8-maalierolla joukkue oli vastustajiensa edellä, joiden maalieroksi jäi 7-7.

Ottelutilastot