Liigat

Kailiala lauantaina TPS:n kokoonpanossa: ”Paluu kentille tapahtuu jopa hieman ennakoitua nopeammin”

15.11.
2019
Liigat

Miko Kailiala (toinen oik.) palaa TPS:n vahvuuteen. Kuva: © Anssi Koskinen — www.twitter.com/ansik — www.instagram.com/ansik

TPS julkaisi perjantaina otteluennakon lauantaina Turussa klo 17 alkavaan Tiikerit-peliin ja kertoi siinä, että kapteeni Miko Kailiala palaa kokoonpanoon kamppailussa.

Kailiala loukkaantui syyskuun lopussa ja on ollut sittemmin poissa kaukalosta.

– Pelien seuraaminen katsomosta on tietenkin sapettanut äärimmäisen paljon, mutta jos posia haetaan, niin lauantaina laitumille pääsee kohtalaisen näyttöhaluinen ja kiimainen ori. Kuntoutuminen on sujunut ja sujui odotettua paremmin ja sen takia paluu kentille tapahtuu jopa hieman ennakoitua nopeammin, Kailiala kertoi seuran sivuilla.

Kailialalla on ollut seuraa lasarettiosastolla, sillä Janne Hoikkanen loukkaantui jo viime kaudella ennen pudotuspelejä.

– Diagnoosin saatuani ja suurimmat pettymykset ja kiukut nieltyäni, tein päätöksen, että tämän kuuden viikon kuntoutuksen aikana tehdään kaikki niin hyvin kuin mahdollista. Omaa motivaatiota tämän suhteen on ehdottomasti nostanut Hullu Hoikkasen pitkä kuntoutusprosessi ja sen seuraaminen vierestä. Aina ei tunnu herkulta, mutta ei auta ruikuttaminen.

– Hoikkanen on tehnyt kaiken viimeisen päälle, joten siinä on ollut vahvaa esimerkkiä itsellekin. Ja nyt kun nuori Aatu Koivisto loukkasi nilkkansa, olen pyrkinyt olemaan taas siihen suuntaan mallina. Jos nähdään posin kautta, pääsin ainakin kesken kauden harjoittelemaan sellaisia asioita, mitkä eivät välttämättä olisi sopineet ohjelmaan mikäli olisin ollut pelikykyinen. Treenikertoja on kuntoutumisjakson aikana ollut “riittävästi”, Kailiala sanoitti.

TPS:n kausi ei ole sujunut aivan odotetusti. Joukkue on kahdeksantena, ja kärkipään joukkueista ei ole toistaiseksi herunut voittoja.

– Mun mielestä on ihan turha katsoa keitä vastaan on hävitty ja kenet on voitettu. Meidän joukkueen yksi ja ainoa päämäärä kentälle mentäessä on voittaa. Sillä ei ole merkitystä kuka on vastassa. Sen asian saaminen tuonne takaraivoon ja ennen kaikkea sen näyttäminen kentällä on tällä hetkellä se mitä kaivataan.

– Otteet tähän saakka on tietysti jättäneet parantamisen varaa ja sekös entistä enemmän on sapettanut kun on joutunut istumaan katsomossa. Sitä haluaisi tietysti olla tuomassa omaa osaamista kentälle erityisesti näissä tilanteissa. Uskon käyrän olevan kuitenkin oikeaan suuntaan ja mainittakoon, että pelimme on kyllä kehittynyt koko ajan, suorasanainen tehohyökkääjä linjasi.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen