Liigat

Maailman ensimmäinen salibandymuseo avautuu Lempäälän Ideaparkiin vuonna 2020

21.11.
2019
Liigat

Salibandyliiton entinen pitkäaikainen toiminnanjohtaja Jari Kinnunen (vas.) on uuden Salibandymuseon puheenjohtaja. Arkistokuva: Juhani Järvenpää

Salibandyhistorian havinaa on ilmassa, kun Lempäälän Ideaparkissa tuodaan julkisuuteen 23.11. maailmanhistorian ensimmäinen virallinen salibandymuseo.

Julkistustilaisuus on miesten Salibandyliigan kärkipelin Classic-Nokian KrP yhteydessä. Samalla Classicin Sami Johansson ja Nokian KrP:n Henri Johansson lahjoittavat ennätysmailansa museon käyttöön.

Itse museo tullaan avaamaan vuoden 2020 alussa.

– Salibandy lajina ei ole enää aivan juniori-iässä, koska lajihistoriaa Suomesta löytyy jo liki 35 vuotta. Tuona aikana salibandy on kehittynyt yhdeksi harrastetuimmista liikuntalajeista Suomessa. Salibandyn tarina on suomalaista urheiluhistoriaa. Salibandymuseo haluaa kerätä ja saattaa koko kansan nähtäville salibandyn upean kehitystarinan suomalaisessa yhteiskunnassa. Tähän tarkoitusperään maailman ensimmäisen salibandymuseon sijoittaminen juuri Lempäälän Ideaparkiin on täydellinen ratkaisu, Salibandymuseon puheenjohtaja Jari Kinnunen kommentoi tiedotteessa.

Hankkeen takana on neljä salibandyaktiivia, jotka ovat perustaneet Suomen Salibandymuseo ry:n kesällä 2019. Yhdistysrekisteriin se pääsi 18.9. 2019. Tiedote kertoo, että ”yhdistyksen tarkoituksena on edistää sählyn ja salibandyn pelaamista, kunnioittaa ja vaalia sählyn ja salibandyn harrastamisen perinteitä, kerätä, arkistoida ja esitellä sählyn ja salibandyn historiaan ja kehitykseen liittyviä materiaaleja. Museo tulee nostamaan esiin salibandyn ja sählyn harrastamiseen liittyviä arvokkaita muistoja, tapahtumia ja ilmiöitä.”

Salibandymuseo ottaa kernaasti vastaan salibandyn historiaan ja kehitykseen liittyvää esineistöä ja muuta materiaalia.

Tampereen paikallinen Aamulehti uutisoi museosta jo aiemmin torstai-iltana, jonka vuoksi Pääkallo.fi tulkitsee, että uutiselle asetettu lauantainen embargo on rauennut.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen