Maajoukkueet

Naisten MM-joukkue julki – ryhmässä mukana peräti 11 ensikertalaista

05.11.
2019
Maajoukkueet

Kuva: Salibandyliitto

Suomen naisten joukkue Neuchatelissa 7.-15.12. pelattaviin MM-kisoihin julkaistiin tiistaina. Lasse Kurrosen joukkueessa on mukana peräti 11 MM-ensikertalaista.

Maalivahteina toimivat Tiltu Siltanen (SB-Pro) ja Krista Nieminen (UH Berner Oberland), joista jälkimmäinen nähdään ensi kertaa MM-kisoissa. Puolustuksen muodostavat Mia Karjalainen (Pixbo), My Kippilä (Mora), Inka Lampinen (PSS), Laura Manninen (Pixbo), Sanni Nieminen (Classic), Trine Sällström (EräViikingit) ja Mia Vallenius (Koovee). Puolustajista Lampinen, Sällström ja Vallenius ovat ensi kertaa mukana MM-kisoissa.

Hyökkäyksessä mukana ovat Johanna Homi (Koovee), Suvi Hämäläinen (Pirkat), Meri-Helmi Höynälä (SB-Pro), Veera ja Oona Kauppi (IKSU), Sofia Leino (TPS), Sara Piispa (UH Berner Oberland), Alisa Pöllänen (Classic), Milja-Maria Saarikoski (EräViikingit), Jenna Saario (Mora) ja Ella Sundström (PSS).

Homi, Hämäläinen, Höynälä, Leino, Piispa, Saarikoski ja Sundström edustavat Suomen aikuisten MM-kisoissa ensi kerran. Erityishuomio kiinnittyy Hämäläiseen, joka 16-vuotiaana nousi MM-joukkueeseen NLB:n Pirkkalan Pirkoista.

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen