Suomelle kylmä sveitsiläinen suihku – kiri alkoi liian myöhään

Pallossa Sveitsin Andrea Gämperli ja puolustamassa Suomen Mia Karjalainen. Taustalla Jenna Saario. Kuva: IFF

Suomi hävisi Sveitsille 4-7 naisten MM-kisojen alkusarjan ottelussa sunnuntaina.

Tappio kisojen emäntämaalle tietänee sitä, että ellei suuria yllätyksiä turnauksessa tapahdu, Suomi saa myöhemmin pudotuspelivaiheessa hallitsevan maailmanmestarin Ruotsin vastaansa jo välierässä.

Suomi aloitti ottelun terävästi. Oona Kaupille siunaantui kaksi makoisaa paikkaa heti alussa, ensimmäinen heti avausvaihdossa ja toinen muutama minuutti myöhemmin, mutta maali jäi tekemättä.

Sveitsi nappasi otteen ensimmäisen erän puolivälin jälkeen, un kolmoskentällisen puolustajat onnistuivat vuorotellen. Ensin Brigitte Mischler onnistui kulmavaparin jälkitilanteesta takatolpalta, ja hetkeä myöhemmin Lisa Liechti laukoi Sveitsin toisen maalin Suomen pallonmenetyksen jälkeen.

Toinen erä alkoi Suomelta riemukkaasti, kun Jenna Saario iski lähietäisyydeltä My Kippilän laukauksen paluupallon verkkoon. Sen jälkeiset minuutit olivat kuitenkin sinivalkoisille sysimustia.

Sveitsi iski kolmesti noin seitsemässä minuutissa ja karkasi jo 5-1-johtoon. Jokaista sveitsiläismaalia edelsi paha Suomen puolustuspään pallonmenetys. Niiden seurauksena pääsivät kotiyleisön edessä tuulettamaan vuorollaan Michelle Wiki, Corin Rüttimann ja Nadia Reinhard.

Kaksi osumaa ilman maalivahtia

Kolmannessa erässä sveitsiläisten juhlat jatkuivat, kun Rüttimann upotti rangaistuslaukauksen vuorenvarmasti.

Suomi kavensi 2-6:een kapteeni Mia Karjalaisen tahtomaalilla. Hän karvasi jo kertaalleen menettämänsä pallon laidassa itselleen ja laukoi kisojen neljännen osumansa.

Suomi otti maalivahdin pois jo hyvissä ajoin, reilut kuusi minuuttia ennen loppua. Tämä ylivoimapeli tuotti nopeasti kavennuksen, kun Oona Kauppi viimeisteli siskonsa Veeran nappisyötöstä.

Suomi jatkoi ilman maalivahtia ja nousi reilut kolme minuuttia ennen loppua jo kahden maalin päähän, kun Sanni Nieminen riisti pallon ja Mia Vallenius laukoi tyylikkään 4-6-kavennuksen.

Lopullisen niitin iski kuitenkin Margrit Scheidegger tyhjään nuottaan.

Suomi pelaa alkusarjan viimeisen ottelun maanantaina Saksaa vastaan.