Maajoukkueet

Päävalmentaja Kurronen Ruotsi-välierästä: ”Taas yksi sisupuukko kirjahyllyyn hyvästä yrityksestä”

14.12.
2019
Maajoukkueet

Lasse Kurrosen mukaan Suomen esitys Ruotsia vastaan oli lähellä maksimia. Kuva: Ville Vuorinen/salibandy.fi

Suomi ja Ruotsi väänsivät lauantaina tasaisissa merkeissä salibandyn naisten MM-kisojen välierien merkeissä. Ruotsi oli pelissä lopulta parempi maalein 5-4.

Suomen sekä pelaajisto että valmennus paransivat ottelussa reippaasti turnauksen aiemmista otteluista. Lisää voit lukea Pääkallotodistuksesta ja otteluraportista.

Suomen päävalmentaja Lasse Kurronen kommentoi ottelua Pääkallo.fille Whatsappin välityksellä.

Ruotsia vastaan maalin peli ja tiukka vääntö. Miten näit ottelun kulun?

– Saatiin koneet käyntiin hyvin ja tiedettiin, että eka kymppi on valtavan tärkeä. Se hanskattiin hyvin ja pidettiin Ruotsia pallottomana.

– Ruotsi oli ”scoutattu” hyvin ja pysyimme suunnitelmassa läpi ottelun. Ruotsi näytti alistuvalta ja haparoi karvauksensa kanssa. Painekin tipahti, kun päästiin ihan hyvin alta pois varsinkin jalalla. Mutta tietysti tappio on tappio, taas yksi sisupuukko kirjahyllyyn hyvästä yrityksestä. Joukkueen esityksestä olen kuitenkin tosi ylpeä.

Suomi oli tehnyt viilauksia avauspelin ja prässitason suhteen. Onnistuitteko niissä seikoissa niin hyvin kuin olitte ajatelleet ennakkoon?

– Kyllä mielestäni onnistuttiin. Meillä oli eilen hyvin aikaa käydä detaljit läpi ja tietysti ennen kaikkea oli tärkeää, että pelaajat uskalsivat pelata ja pystyivät toteuttamaan sovittua suunnitelmaa liikoja miettimättä.

Kuinka paljon käytitte aikaa Ruotsin “scouttaamiseen” ennen ottelua?

– Vajaat kaksi vuotta. Ja Sveitsi-tappion jälkeen tietysti koko tämän viikon. Jos tarkoitat eilistä niin valmennus käytti siihen koko päivän, ja pelaajille asioita purettiin pienryhmissä, noin tunnin verran per ryhmä.

Suomi pelasi kiistatta turnauksen parhaan pelinsä ja pelaajat näyttivät antavan kaikkensa kaukalossa. Oliko tämä maksimisuoritus tässä vaiheessa?

– Varmaan tässä vaiheessa aika lähelle, en ainakaan osaa tässä kohtaa paljoa enempää vaatia. Kahden vuoden päästä pitää tietysti olla merkittävästi parempia taas.

Ottelun alla oli paljon kysymysmerkkejä monelta suunnalta (mm. Pääkallo.fi spekuloi laajaltikin Suomen heikkoja otteita). Ykköstähti Veera Kauppi joutui vielä jäämään pois kaiken kukkuraksi. Miten virititte henkisen latauksen oikealle tasolle vaikeassa tilanteessa?

– Kieltämättä käytimme siihen tosi paljon aikaa Slovakia-pelin jälkeen. Lataus onnistui peliin hyvin, ei jäänyt siitä kiinni.

– Tämä oli se peli mihin oli pari vuotta valmistauduttu. Harmi kun jäi vähän lyhyeksi.

Oliko tuossa henkisen puolen viritystilassa mitään erikoisjippoja mitä käytitte?

– Totta kai, mutta jääköön ne joukkueen sisäisiksi asioiksi. Ainakin meikäläisen hatussa on niin vähän kaniineja, että niitä ei voi ennen välieriä tuhlailla.

Pronssipeli on joillekin ottelu, jolla ei ole isoa merkitystä. Miten itse näet huomisen ottelun ja siihen valmistautumisen?

– Kultaista mitalia tultiin hakemaan, mutta se ei nyt toteutunut. Ymmärsin, että Suomi on aina mitalin tuonut, niin tietysti haluamme tuota perinnettä jatkaa. Kova homma rakentaa latausta tällaisen pettymyksen jälkeen, mutta se on tietty sama molemmille joukkueille.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen