Champions Cupin mestaruudet Ruotsiin – Wilerin suomalaistrio joutui pettymään

Finaalin kolmas erä oli Storvretan vyörytystä. Kuva: Martin Flousek/IFF

Storvreta IBK voitti SV Wiler-Ersigenin miesten Champions Cupin finaalissa Tshekin Ostravassa. Loppuottelussa maalisuman iski ensin Storvreta, sitten Wiler, ja lopulta taas ruotsalaiset.

Finaali päättyi lopulta Storvretan voittoon numeroin 10-4.

Näin ollen myös Wilerin kolme suomalaispelaajaa Joonas Pylsy, Krister Savonen ja Tatu Väänänen jäivät nuolemaan näppejään. Pylsy valittiin kuitenkin koko turnauksen arvokkaimmaksi pelaajaksi.

Storvreta on voittanut miesten parhaan eurooppalaisen seurajoukkueen tittelin aiemmin EuroFloorball Cupissa 2010 sekä Champions Cupin nimellä 2012 ja 2016.

Storvreta aloitti finaalin erittäin vahvasti ja näytti jo hetken karkaavan omille teilleen. Ruotsalaiset johtivat Simon Götzin, Albin Sjögrenin ja Alexander Ruddin maaleilla jo 3-0, kun reilut yhdeksän minuuttia oli pelattu.

Wiler-Ersigen kuitenkin näytti, ettei se ollut tullut myymään nahkaansa halvalla. Nicola Bischofberger avasi sveitsiläisten maalihanat avauserän puolivälissä, ja erän viimeisellä viisiminuuttisella iskivät Wilerin suomalaispelaajat.

Ensin Krister Savosen oikealta laidalta lähettämä laukaus painui yläkulmaan. Maalin jälkeen Storvretan tähti Robin Nilsberth hölmöili: hän löi pallon katsomoon ja sai 2+10 minuutin rangaistuksen epäurheilijamaisuudesta.

Seuranneesta ylivoimasta Wiler tasoitti taukonumeroiksi 3-3, kun jo lauantain välierässä väläytellyt Joonas Pylsy onnistui.

Wiler siirtyi ensimmäisen kerran ottelussa johtoon, kun ottelu oli ylittänyt puolivälinsä. Maalin teki sveitsiläislegenda Matthias Hoffbauer Marco Louisin nappisyötöstä.

Ottelun 37. minuutilla tasoitusmaali käväisi jo Storvretan huulilla, kun Mattias Samuelsson pääsi laukomaan suoraan Jimmie Petterssonin syötöstä. Wilerin maalivahti Martin Menetrey venyi kuitenkin huipputorjuntaan ja sveitsiläiset pääsivät toiselle erätauolle johdossa.

Storvreta tuli kolmanteen erään vahvasti. Se tasoitti erän alkajaisiksi, kun pienen siirtelyn jälkeen Victor Andersson sai maalin edestä pallon verkkoon asti.

Hetkeä myöhemmin ruotsalaiset ottivat johdon, kun Albin Sjögren laukoi vasemmalta laidalta pallon verkkoon.

Ottelu repesi, kun kolmas erä ylitti puolivälin. Storvretan 6-4-osuma syntyi  Henrik Stenberg löysi maalin edestä Jimmie Petterssonin. Vain reilua minuuttia myöhemmin Sjögren laukoi hattutempunsa täyteen.

Henrik Stenberg vastasi Storvretan kahdeksannesta osumasta ja yhdeksännen sai nautiskella Simon Götz takatolpalta Alexander Ruddin syötöstä. Kymmenes syntyi tyhjiin.

Krister Savonen palkittiin ottelussa Wilerin parhaana pelaajana. Storvretalta tuon kunnian sai Albin Sjögren.

Täbyn Jenna Taivaloja tuuletteli naisten Champions Cupin finaalissa. Kuva: Martin Flousek/IFF

Täbylle kultainen täppä

Naisten finaalikin Champions Cupissa oli ruotsalaisen ja sveitsiläisen joukkueen välienselvittely. Täby FC oli omaa luokkaansa ja voitti Kloten-Dietlikon Jetsin maalein 10-3.

Ottelu ratkesi kolmannessa erässä, jonka Täby vei nimiinsä peräti 6-0.

Lisa Carlsson nettosi tehot 2+3 ja Jenna Taivaloja, joka on pelannut Suomen tyttöjen U19-maajoukkueessa, iski Täbylle hattutempun.

Päivitetty 12.1. klo 22.28: Korjattu Jenna Taivalojan kansalaisuus.