Helsinki on saamassa kansainväliset mitat täyttävän sisäurheiluareenan Länsisatamaan

Kuva: Royal Center

Kuva: Royal Center

Helsingin Länsisatamaan lähivuosina nouseva Royal Center tuo pääkaupunkiin kauan odotetun kansainväliset mitat täyttävän sisäpalloiluareenan. Hankkeen odotetaan valmistuvan vuosien 2021-2024 aikana.

Pysäköintitalon rakentamisella alkava hanke on ensimmäinen osa Jätkäsaareen suunniteltua liikuntaharrastuksiin, hyvinvointiin ja tapahtumiin tarkoitettua Royal Center -kokonaisuutta.

– Salibandyliitto on ollut aktiivisessa vuorovaikutuksessa hankkeen vastuuhenkilöihin, ja erilaisista yhteistyömuodoista on käyty neuvotteluja. Vihdoinkin Helsinkiin saadaan kauan kaivattu kansainväliset mitat täyttävä sisäpalloiluareena, iloitsee Salibandyliiton yhteiskuntasuhdejohtaja Jari Kinnunen.

Royal Center -kokonaisuuteen kuuluu kuusikerroksinen mailapelitorni, jossa on sisäkenttiä tenniksen, padelin, sulkapallon ja squashin harrastajille sekä monipuolinen kunto- ja fitnesskeskus. Mailapelitornin viereen toteutettava noin 4 000 katsojan mid-areena tarjoaa loistavat olosuhteet salibandyn ja muiden palloilulajien harrastamiseen. Areena on muunnettavissa konsertteja, festivaaleja, messuja ja yritys- sekä suuria urheilutapahtumia varten.

– Ihmiset panostavat vapaa-aikaansa ja haluavat elämyksiä. Haluamme tarjota kaikille mahdollisuuden harrastaa ja hankkia elämyksiä paikassa, jonne pääsee vaivatta julkisilla liikennevälineillä. Royal Center istuu hyvin elävään kaupunkiympäristöön ja täydentää Jätkäsaaren kehittyviä urheilupalveluja. Jokainen hankkeen osa täydentää toisiaan ja rima on asetettu korkealle niin laadun kuin palvelujen osalta, hanketta kehittävän Royal Areena Oy:n toimitusjohtaja Kim Sussmann sanoo.

Hankkeeseen kuuluu myös noin 350 huoneen hotelli. Royal Centerin seuraavien vaiheiden toteutus tapahtuu arviolta vuosien 2021–2024 aikana.

Teksti: Salibandyliitto