Liigat

HS: Westerlund visioi EräViikinkien omaa hallia Itäkeskukseen tai Herttoniemeen

20.01.
2020
Liigat

EräViikingit haluaisi uuteen kotiin. Vantaan Energia-areenalla puitteet ovat kunnossa, mutta yleisöä vähän. Kuva: Jarmo Koskela

Kurt Westerlund kertoo Helsingin Sanomissa, millaisessa kotihallissa hän näkisi EräViikingit tulevaisuudessa.

EräViikinkien synnystä eli Tapanilan Erän ja SSV:n fuusiosta on kulunut noin neljä vuotta. Helsingin Sanomat perkaa artikkelissaan seuran nykytilannetta.

Seuran toiminnanjohtaja, ennen fuusiota Erän salibandyjaostossa vastaavassa tehtävässä toiminut Jari Oksanen kertoo Helsingin Sanomien jutussa, että iso näkyvä ero aiempaan on henkilöstömäärässä. Kun SSV:ssä ja Erässä työskenteli muutama ihminen kummassakin, nyt fuusioseurassa seuratyöntekijöitä on 15.

”Olemme päässeet valtavasti eteenpäin verrattuna molempiin seuroihin. Taloudellisesti tämä ei olisi ollut aiemmin mahdollista”, Oksanen sanoo HS:ssa.

Maajoukkuepelaajat Lauri Kapanen ja Jani Kukkola ovat seuran palveluksessa täysipäiväisesti ja ohjaavat pelaamisen ohella salibandykouluja.

EräViikinkien suuri pettymys liittyy miesten liigajoukkueen katsojamääriin. Joukkue pelaa naapurikaupungin puolella Vantaan Energia-areenalla, eivätkä katsojat ole löytäneet Myyrmäkeen.

– Odotimme suurempia yleisömääriä, ja sitä kautta suurempia lipputuloja. Olemme saaneet myös hyviä uusia kumppanuuksia, mutta odotukset olivat isommat, toiminnanjohtaja Oksanen sanoo Helsingin Sanomissa.

Kurt Westerlud kertoo haastattelussa seuran ajatuksista saada oma halli. Westerlundin mukaan se on ”ainut mikä meiltä puuttuu”.

– Kyse ei ole mistään vuoden jutusta. Se vaatii bisnesyhteistyötä ja hyvää yhteistyötä kaupungin kanssa, Westerlund sanoo lehdessä.

Westerlund on SSV:n pitkäaikainen voimahahmo, joka nykyisin on EräViikinkien miesten liigajoukkueen manageri ja seuran seitsemänhenkisen hallituksen jäsen.

Westerlund kertoo HS:n haastattelussa oman visionsa hallista. Siinä olisi katsomoiden ympäröimä pääkenttä sekä 3-4 harjoituskenttää. Halli voisi sijaita Westerlundin mukaan esimerkiksi Itäkeskuksen tai Herttoniemen seudulla, jonne olisi hyvät kulkuyhteydet.

Iiro-Pekka Airola
Iiro-Pekka Airola
Toimittaja

Twitter: @ipairola